Wat is een mogelijke diagnose Na een colonoscopie?

Wat is een mogelijke diagnose Na een colonoscopie?

Een colonoscopie is een van de meest invasieve medische onderzoeken, maar als je ervaart gastro-intestinale problemen, deze procedure is essentieel bij het identificeren van het probleem en te leren hoe het te behandelen. Na het bestuderen van de binnenkant van uw dikke darm, kan uw arts een aantal conclusies te komen.

Poliepen

Poliepen eruit hobbels in de dikke darm en optreden wanneer cellen groeien abnormaal. Als uw arts vindt dat een poliepen, kan hij verwijderen en te analyseren om te bepalen of ze zijn kwaadaardig.

Laesies

Laesies zijn ook abnormale groei, maar moeilijker te detecteren kan zijn omdat ze de neiging om vlakker dan poliepen zijn. Uw arts kan laesies verwijderen en test ze voor indicaties van kanker.

Colitis Ulcerosa

Chronische ontsteking van de dikke darm kan een teken van colitis ulcerosa die diarree veroorzaakt, kramp en bloeden ontlasting zijn. Uw arts kan medicijnen voorschrijven om te helpen verlichten van de symptomen, maar de aandoening is ongeneeslijk.

Ziekte van Crohn

Ziekte van Crohn heeft vergelijkbare symptomen colitis ulcerosa maar gehele spijsverteringskanaal bevinden, vooral rond de dunne darm. Sinds Crohn is ongeneeslijk, zal uw arts medicijnen om de ontsteking te verlichten voorschrijven, maar meer ernstige gevallen zal een operatie noodzakelijk zijn als de medicatie niet werkt.