Wat is een laag hartminuutvolume?

Het hartminuutvolume wordt gedefinieerd als de hoeveelheid bloed gepompt door de ventrikels of onderste kamer van het hart, in één minuut. Twee factoren bepalen hartminuutvolume: slagvolume en hartslag. De vergelijking wordt gebruikt is de hartfrequentie x slagvolume = cardiac output. Een normale volwassen hart zal een cardiac output van ongeveer 5 liter per minuut hebben. Hartminuutvolume is laag wanneer onvoldoende bloed wordt gepompt per minuut aan de eisen van het lichaamsweefsel te voldoen.

Hartslag

Het aantal keren dat het hart klopt in een minuut wordt beschouwd als de hartslag. Bij volwassenen waren de gemiddelde hartslag is tussen 60 tot 100 slagen per minuut. Hart tarieven zijn meestal hoger bij kinderen en vrouwen. Verschillen in geslacht, grootte, leeftijd en conditie kan invloed hebben op de hartslag, net als sommige medicijnen en voorwaarden. Zeer fitte mensen hebben een lagere rusthartslag.

Stroke Volume

Slagvolume is de hoeveelheid bloed gepompt door het ventrikel met elke hartslag. Een gemiddelde resting slagvolume ongeveer 2 oz. per verslaan. Dat is ongeveer 60 tot 80 ml. Meestal slechts 65 procent van het bloed wordt tijdens elke slag van de ventrikels gepompt. Starling's Law van het Hart en de inotrope effect zijn twee dingen die de kracht van de samentrekking kan veranderen, waardoor meer of minder bloed te worden uitgezet bij elke beat.

Wet van Starling

Starling wet afhankelijk van de hoeveelheid rek die in de hartspier vezels. Bij een toename van het volume van het bloed gepompt in het hart, de ventrikel rekken, waardoor weer een grotere kracht van samentrekking en het hartminuutvolume. Indien minder volume bloed in het hart, ofwel de ventrikel niet zoveel rekken en samentrekken minder krachtig. Dan het hartminuutvolume ook verminderd. Het is belangrijk dat het hart pompt alleen wat hij ten elk tijdstip.

Inotrope Effect

Indien het gehalte van de contractie wordt verhoogd zonder dat de rek van de cardiale vezels, wordt hartminuutvolume verhoogd. Bepaalde hormonen en medicijnen kunnen veroorzaken dat dit gebeurt. Sympathieke stimulatie van het hart, bijvoorbeeld wanneer een persoon is bang of geschrokken of opgewonden, is een ander mechanisme van de inotrope effect. Sommige geneesmiddelen kunnen ook leiden tot een negatief inotroop effect en het hartminuutvolume, wat kan leiden tot hartfalen verminderen. Het is zeer belangrijk om het gebruik van medicijnen die een negatief inotroop effect op het hart heeft nauwlettend.

Waarom Is It Low?

Als de hartspier niet de juiste hoeveelheid bloed pompen om de lichaamsweefsels, zal een laag hartminuutvolume optreden. Als het hart het kloppen te langzaam, of indien de spieren van het hart niet sterk genoeg om correct pomp, hartminuutvolume afnemen. Dit kan optreden als gevolg van beschadigde hartspier, een disfunctioneel cardiale elektrische systeem, bloedstolsels, hoge druk in de slagaders, lage hoeveelheden bloed invoeren van het hart met elke hartslag, en van het nemen van bepaalde medicijnen. Een arts zal helpen bij het vaststellen waarom cardiac output is laag en zal helpen bij het reguleren van het.