Wat is een kook op je lichaam?

Wat is een kook op je lichaam?

Kookt manifesteren als stoten onder het oppervlak van de huid volgens de Mayo Clinic. Deze hobbels beginnen als rood geworden, pijnlijke gebieden, dan groter worden als ze te verzamelen pus totdat ze uiteindelijk barsten.

Oorzaken

Kookt optreden wanneer Staphylococcus bacteriƫn infecteert haarzakjes, waardoor de veelbetekenende ontstekingen, pus en uiteindelijk afwatering. Hoewel iedereen het af en toe kook kunnen ontwikkelen, kunnen mensen met immuunziekten of diabetes meer kwetsbaarheid moeten kookt. In sommige gevallen kan een persoon met kookt kan de bacterie naar een andere persoon.

Risico's

Kookt het algemeen niet een gezondheidsrisico voor mensen die ze krijgen te presenteren, maar eens in de zoveel tijd kan de bacterie in de kook te reizen in de bloedbaan, wat leidt tot bloedvergiftiging. Sommige stammen van Staphylococcus bacteriƫn in kookpunt kunnen antibiotica weerstaan, waardoor ze moeilijk te doden.

Behandeling

Kleinere kookt zullen zich oplossen in de tijd, maar warm kompressen op het besmette gebied kan helpen om het genezingsproces te versnellen. Voor meer ernstige gevallen kunnen artsen antibiotica voorschrijven om de infectie te bestrijden of een insnijding in de kook te forceren uitlekken.