Wat is een Hemangioma Tumor?

Hemangioma tumoren zijn goedaardige tumoren die normaal in het gezicht regio. Goedaardige tumoren zijn niet kwaadaardig en meestal geen reden tot bezorgdheid. Hemangioma tumoren verschijnen in kinderschoenen en al dan niet vervagen afhankelijk van het type tumor.

Functies

Hemangioma tumoren ontstaan ​​wanneer een grote hoeveelheid bloedvaten samenkomen te vormen wat normaal lijkt als een rode of vlezige gekleurde vlek op de huid. Ze zijn te vinden door het hele lichaam, maar zijn meer vatbaar voor worden gevonden in de buurt van het hoofd of de nek.

Soorten

"Stork bijt" zijn vleeskleurige of roze hemangiomen en zijn bijna altijd gevonden in de buurt van de ogen, voorhoofd of nek regio. Wijnvlekken zijn donkerder hemangiomen die diep rood of zelfs paars van kleur kijken. Strawberry moedervlekken zijn hemangiomen gevormd uit haarvaten die kunnen beginnen onmerkbaar maar groeien in de tijd.

Identificatie

Ooievaar beten zijn meestal te vinden op blanke mensen. De licht roze kleur maakt het lijkt van voorbijgaande aard, en het verdwijnt meestal in de tijd. Wijnvlekken kan een teken te maken als ze in de buurt van de nervus trigeminus, die is gelegen in de buurt van het voorhoofd en de jukbeenderen rond het oog zijn. Een poort vlek op dit gebied kan een soort van misvorming in de hersenen betekenen. Strawberry hemangiomen zijn rood en verschijnen meestal in een baby van negen maanden. De groei zal dan beginnen krimpen in omvang totdat uiteindelijk slechts een vlak, vleeskleurige moedervlek blijft.

Behandeling

Er is geen behandeling nodig is voor ooievaar beten of aardbei moedervlekken als ze meestal verdwijnen op hun eigen. Personen met wijnvlekken in de buurt van de nervus vagus zal moeten neurolgical testen, CT-scans, en Magnetic Resonance Imaging (MRI) om te zorgen dat er geen hersenen vervorming ondergaan. Locatie in de buurt van deze zenuw kan een diagnose van Sturge-Weber-syndroom, die epileptische aanvallen en spierzwakte veroorzaakt betekenen. Laser therapie kan helpen verlichten de wijnvlek of een dematologist kan het operatief verwijderen. Medicijnen voor toevallen en spierzwakte kan gegeven worden als behandeling.

Waarschuwing

Hemangiomen zijn meestal zacht. Een hard of rubberachtig gevoel aan de tumor moet alarm omdat het een ander soort tumor kunnen veroorzaken. Biopsie van het gebied noodzakelijk zijn sluiten andere typen tumoren.