Wat is een gevleugelde Infusion Set?

Wat is een gevleugelde Infusion Set?

Een aftreksel bestaat uit een naald, buizen en uitrusting gebruikt om een ​​intraveneuze (IV) lijn in een bloedvat te voegen. Sommige infusie sets worden geleverd met "vleugels" aan beide kanten van de naald.

Soorten

Fabrikanten hebben een breed scala van gevleugelde infusie sets met plastic vleugels die meer of minder flexibel zijn ontwikkeld. Zorgverleners halen de voor specifieke situaties recht.

Overwegingen

Infusiesets flexibelere vleugels algemeen comfortabeler voor de patiënt, omdat de vleugels buigen om te voldoen aan arm of handvorm de patiënt. Flexibele vleugels laat de patiënt te bewegen zonder loskomen van de naald.

Functies

Sommige fabrikanten, zoals Myco Medical, kleurcode de vleugels in hun infuus stelt aan de meter of de grootte van de opening in de bijgevoegde naald passen. In het Myco productlijn, bijvoorbeeld een beige vleugel duidt een 19-gauge naald terwijl een oranje is een grotere 25-gauge naald.

Significantie

Wanneer een verpleegkundige of andere zorgverlener is op zoek naar een iv-lijn die eerder is geplaatst, wordt de kleurgecodeerde vleugel vertelt haar hoe groot de binnenkant van de IV-lijn is. Sommige geneesmiddelen en bloedproducten vereisen een grote gauge systeem, zodat de kleurcodering laat haar weten of deze lijn zal werken in een bepaalde situatie.

Voordelen

Gevleugelde infusiesystemen kunnen veiliger worden bevestigd aan de huid van de patiënt en zijn moeilijker te verjagen dan die zonder vleugels.