Wat is een gegeneraliseerde angststoornis?

Wat is een gegeneraliseerde angststoornis?

Algemeen angststoornis (GAD), is een patroon van regelmatige zorg en een algemeen gevoel van angst op verschillende tijdstippen van de dag. Een persoon die lijdt aan deze aandoening kan het gevoel alsof ze zijn voortdurend angstig, of ze kunnen angst ervaren bij deelname aan bepaalde evenementen en activiteiten.

Functie

Gegeneraliseerde angststoornis kan beginnen op elk moment in het leven, en kunnen in de vroege kindertijd worden gediagnosticeerd. Sommige mensen met deze aandoening klagen over het hebben gehad gevoelens van angst voor het grootste deel van hun leven.

Symptomen

Symptomen van angststoornissen zijn overmatig transpireren, moeite met concentreren en controlerende zorgen, overmatige angst, hartkloppingen, kortademigheid, vermoeidheid, zenuwachtig gevoel en slaapstoornissen.

Oorzaken

Oorzaken van gegeneraliseerde angststoornis onbekend, maar volgens Medline Plus, kunnen biologische en psychologische factoren bijdragen. Omdat onder constante spanning kan bijdragen aan de ontwikkeling van gegeneraliseerde angststoornis.

Diagnose

Uw arts zal een lichamelijk onderzoek voorvormen om ervoor te zorgen dat er geen fysieke triggers voor de gevoelens van angst. Hij zal verschillende tests die kunnen bestaan ​​uit bloedonderzoek uit te sluiten voorwaarden te beheren dat kan "nabootsen" symptomen van gegeneraliseerde angststoornis.

Behandelingen

De eerste cursus van de behandeling voor gegeneraliseerde angststoornis is cognitieve gedragstherapie. Deze therapie kan worden gegeven in combinatie met antidepressiva. De veiligste medicijn voorgeschreven voor gegeneraliseerde angststoornis volgens Helpguide.org is Buspar.