Wat is een Freestyle Meter?

De FreeStyle merk meters wordt gebruikt om de hoeveelheid bloed aanwezige glucose te meten. Deze lijn van de meter is ontwikkeld om een ​​handig systeem voor het monitoren van bloedglucose en om de hoeveelheid pijn en ongemak in verband met het testen te verminderen door het aanbieden van alternatieve site testen en een kleinere steekproefomvang dan andere meter.

Fabrikant

FreeStyle meters zijn ontworpen en vervaardigd door Abbott Diabetes Care, gelegen in Alameda, Californië. Abbott Diabetes Care is een dochteronderneming van Abbott Laboratories, dat gevestigd is in Abbott Park, Illinois. Abbott begon met het ontwerpen en produceren van bloedglucosemeters nadat het MediSense verworven in 1996. Het kocht TheraSense, de makers van de FreeStyle merk, in 2004. Sinds die tijd heeft Abbott een aantal nieuwe meters onder de naam FreeStyle merk geïntroduceerd.

Teststrips

Abbott vervaardigt teststrips exclusief ontworpen voor gebruik met de FreeStyle merk van de meter. Met ingang van 2010, de FreeStyle teststrips zijn iets duurder dan andere merken. Een bekende apotheek verkoopt een doos van 50 FreeStyle teststrips voor $ 63,44, maar biedt een doos van 50 OneTouch Ultra teststrips voor $ 49,05.

Voordelen van het gebruik

FreeStyle bloedglucosemeters kunnen accurate testresultaten bieden met kleinere bloedmonsters. Bereiken van een kleinere bloedmonster vermindert de hoeveelheid ongemak betrokken bij testen en kunnen testfrequentie bevorderen. De Freestyle meter vereisen slechts een 0,3 microliter bloed monster. Ter vergelijking, de OneTouch Ultra 2 en OneTouch UltraSmart vereisen een 1 microliter bloed monster. De FreeStyle meters alternatieve site testen ook mogelijk. Testresultaten worden afgeleverd in 5 seconden. De OneTouch Ultra 2 en OneTouch UltraSmart ook resultaten op te leveren in 5 seconden.

Zelfcontrole Meters

De FreeStyle Lite bloedglucosemeter is klein meter is ontworpen voor discrete testen. De FreeStyle Freedom Lite is iets groter en heeft een grote, gemakkelijk af te lezen display. FreeStyle meters vereisen 0,3 microliter bloed in vergelijking met het gemiddelde 1 microliter bloed monster vereist door andere meters. Beide hebben een teststrippoort, achtergrondverlichting, programmeerbare alarmen en resultaten kunnen worden geüpload naar een data management systeem. Zij bieden ook wekelijks, tweewekelijks en maandelijkse gemiddelden testresultaat. Met ingang van 2010, de FreeStyle Lite en FreeStyle Freedom Lite kan zowel worden gekocht voor minder dan $ 20 en zijn gedekt door de meeste grote verzekeringsmaatschappijen.

Continuous Monitoring

De FreeStyle Navigator is een type meter waarbij voortdurend het niveau van glucose in het bloed. Een sensor is geplaatst op de huid die glucosespiegels controleert elke 60 seconden en stuurt de resultaten naar een ontvanger die een alarm als glucose niveaus te laag of te hoog geluiden. De FreeStyle Navigator wordt niet gedekt door de meeste verzekeringsmaatschappijen en koop voor meer dan $ 1.000.

Het kiezen van een FreeStyle Meter

Raadpleeg een arts om te bepalen of een zelfcontrole of continue monitoring meter voor u geschikt is. De FreeStyle Freedom Lite is groter en kan meer comfortabel om iemand met artritis of een verminderd gezichtsvermogen zijn. De Freestyle Lite is klein en kan meer geschikt voor iemand die voortdurend on-the-go zijn. De FreeStyle Navigator biedt continue bewaking, maar het is duur en wordt niet gedekt door veel verzekeringsmaatschappijen.