Wat is een eenvoudige Masectomy?

Een eenvoudige mastectomie wordt vaak een volledige borstamputatie. Het gaat om de volledige verwijdering van de borst, de areola. Deze procedure wordt bewaard voor de behandeling van borstkanker als er geen andere optie beschikbaar is en de kanker is niet uitgezaaid naar de lymfeklieren.

Significantie

Een eenvoudige mastectomie gekozen bij vrouwen met borstkanker. Het wordt gebruikt als een behandeling als er geen andere pogingen om tumoren verminderen of te stoppen metastasen mislukt. Een eenvoudige mastectomie verwijdert volledig een of beide borsten.

Diagnose

Diagnose van borstkanker, dat leidt tot een totale mastectomie wordt uitgevoerd in het kantoor van een arts. Bloedonderzoek, mammografie en x-stralen worden in de tumor detecteren en evalueren van de toestand van borstkanker vóór de procedure wordt aanbevolen.

Procedure

Patiënten kunnen een eenvoudige mastectomie in een of beide borsten afhankelijk van de diagnose hebben. Sommige patiënten hebben beide borsten verwijderd als een preventieve maatregel. Patiënten verdovingsmiddelen gegeven worden en vereisen slechts een paar dagen van een post-chirurgie ziekenhuis verblijf.

Borstprothesen

Borstprothesen worden gebruikt voor het simuleren van de borsten. Ze worden gebruikt om het borstweefsel te vervangen, en geven de vrouw de vorm van een borst voor esthetische redenen. Zij worden geplaatst op hetzelfde moment als de eenvoudige mastectomie procedure.

Preventie

Preventie van borstkanker progressie kan worden gedaan door middel van jaarlijkse examens en zelf-examens. Vrouwen worden aangespoord om de noodzaak van eenvoudige mastectomie te voorkomen door het controleren van de borsten voor eventuele klontjes of ongewone gezwellen.