Wat is een dieet met weinig koolhydraten?

Een dieet met weinig koolhydraten is een plan voor gewichtsverlies waar u uw inname van koolhydraten te verminderen ten gunste van eiwit. Zeer populair in het midden van de jaren 2000, zijn er verschillende variaties op de basis-plan. Er zijn geen studies naar de effecten van een laag koolhydraten dieet op de gezondheid op lange termijn geweest.

De Feiten

Een koolhydraatarm dieet is een dieet bedoeld om gewichtsverlies te veroorzaken door het verminderen van het aantal calorieën ingenomen van bronnen van koolhydraten zoals brood, pasta en fruit en ze te vervangen door calorieën ingenomen van bronnen eiwitten en vetten zoals vlees en eieren. Koolhydraten verwerkte voedingsmiddelen en dranken die overmatige hoeveelheden geraffineerde suikers worden ook verminderd. Koolhydraten zijn beperkt tot minder dan 20 procent van de dagelijkse inname van calorieën.

Functie

Als je koolhydraten eet, je lichaam breekt ze af in suikers. Deze suikers veroorzaken uw bloedsuikerspiegel te stijgen, waardoor je insuline niveau stijgen veroorzaakt. Piek insulinegehalte veroorzaken uw lichaam om die suikers op te slaan als vet. Koolhydraatarme diëten zijn bedoeld om dat proces om te keren: door het verminderen van uw inname van koolhydraten, u uw bloedsuiker en insuline niveaus te verlagen. Dit stimuleert je lichaam om vetcellen te verbranden voor energie, wat resulteert in gewichtsverlies.

Soorten

Er zijn verschillende koolhydraatarme diëten, zoals het Atkins-dieet, South Beach dieet en het Zone dieet. Het Atkins-dieet werkt door het verminderen van de inname van koolhydraten om uw insuline niveaus tot het punt waar ketose begint en je lichaam verbrandt opgeslagen vet in plaats van glucose voor energie, wat leidt tot gewichtsverlies te verlagen. Het South Beach dieet maakt onderscheid tussen goede koolhydraten en slechte, en goede vetten en slechte. Het eten van voedingsmiddelen op de goede lijst vermindert hongergevoel zodat je minder eten en gewicht te verliezen. Het Zone dieet voorstanders eten van koolhydraten, vetten en eiwitten in rantsoenen van 30 procent, 30 procent en 40 procent tot een metabole toestand dat wordt gezegd om je honger te verminderen en leiden tot gewichtsverlies te bereiken.

Effecten

Lage koolhydraat plannen blijft populair omdat ze leiden tot merkbaar initiële gewichtsverlies, veel dat uit het diureticum aard van de voeding. Een dieet met weinig koolhydraten legt minder beperkingen op uw inname van vlees, kaas en zuivel dan een vetarm, caloriearm dieet, dat kan het gemakkelijker maken om te volgen voor een langere periode van tijd.

Overweging

Hoewel variaties op koolhydraatarme diëten al sinds de jaren 1960 zijn geweest, zijn er geen lange termijn studies naar de effecten van een verhoogde eiwitinname geweest. De Nutrition Committee van de American Heart Association heeft de vrees geuit dat sommige koolhydraatarme plannen bijna elimineren fruit en groenten uit je dieet, een beperking die je inname van vezels en andere belangrijke voedingsstoffen vermindert.