Wat is een Dental fineer?

Wat is een Dental fineer?

Tandheelkundige veneers zijn shell-achtige tand covers gemaakt van keramisch materiaal. Tandheelkundige veneers worden gebruikt om kleine en grote tandheelkundige inconsistenties te corrigeren. De meeste mensen kiezen voor tandheelkundige veneers te krijgen om te helpen het verouderingsproces vertragen door het geven van hun tanden een minder versleten look. Anderen kiezen voor tandheelkundige veneers krijgen om kleine verwondingen te corrigeren om hun tanden.

Hun gebruik

Tandheelkundige veneers worden voornamelijk gebruikt om drie redenen: slijtage, genetica, en versleten glazuur.

Versleten email --- Enamel is de harde, witte deksel over het gebit. Dit scherm de dentine (grootste deel uitmaken van de tand), waarbij de pulp omhult beschermen. Genetica, kan de consumptie van cafeïnehoudende dranken en roken het glazuur veroorzaken af ​​te slijten of verkleuren overuren.

Genetica --- Sommige mensen worden geboren met tandheelkundige problemen zoals ongelijke tanden of hiaten. Deze hiaten kunnen uitbreiden met de leeftijd.

Slijtage --- Als je ouder wordt, je tanden natuurlijk beginnen te slijten. Zodra uw glazuur begint te slijten, het is meer gevoelig voor het krijgen van scheuren en chips. Slijtage ook resulteren in je tanden steeds ongelijk.

Voordelen

Tandheelkundige fineer worden voor cosmetische redenen, maar kan ook worden gebruikt om tandheelkundige problemen te corrigeren. Cosmetisch, kan tandheelkundige veneers een wittere verschijning aan verkleurde tanden, correct uitgelijnd en / of gapped tanden en geven de tanden van een meer uniforme uitstraling. Tandheelkundige fineer ook voor mensen die meer ernstige tandheelkundige problemen zoals grote chips en scheuren en ernstige verkleuring die niet kunnen worden gecorrigeerd algemene reinigen. Voor kleinere klachten zoals kleine scheurtjes in de tanden en kleine chips, zal uw tandarts vaak suggereren een bonding procedure plaats, want het is minder duur.

Composiet of porseleinen veneers

De twee materialen gebruikt het meest in de productie van tandheelkundige veneers zijn composiet en porselein. Composiet tandheelkundige veneers kunnen worden vervaardigd in je mond bij het kantoor van uw tandarts. Composiet en porseleinen veneers kan worden gestuurd naar een tandtechnisch laboratorium worden vervaardigd door een tandtechnicus. Tandheelkundige fineer dat wordt vervaardigd in een laboratorium te worden gebonden aan tanden met verschillende soorten cement hars. Hoewel duur, de meeste mensen willen porseleinen veneers hebben als ze zijn duurzamer en gaan langer mee.

Kosten

Porseleinen veneers zijn duurder dan de minder dure composiet veneers. Met ingang van 2009 is de prijsklasse voor porseleinen veneers was tussen de $ 900 en $ 2500 per tand. De prijsklasse voor composiet is tussen de $ 250 en $ 1500 per tand. De prijs is afhankelijk van de locatie van de tandartspraktijk (welke staat het is in), de vaardigheden van uw tandtechnicus, en het aantal tanden moet je gedaan hebben. Uiteindelijk een aanzienlijk deel van de kosten neer op welk type fineer kiezen. Porseleinen veneers duren 10 tot 15 jaar en composiet veneers laatste vijf tot zeven jaar.

Procedure

U krijgt plaatselijke verdoving voor pijn en voor sommige tandheelkundige praktijken; u zal worden aangeboden een vorm van audio / visuele therapie voor ontspanning. Vervolgens wordt uw tand worden hervormd met een handbediende boor (roterende snij instrument) om een ​​goede pasvorm. Een matrijs wordt gemaakt juiste vormgeving van de tandheelkundige veneers waarborgen. Deze schimmel kan worden weggestuurd naar het tandtechnisch laboratorium, zodat het fineer professioneel kan worden gecreëerd.

De gehele procedure wordt voltooid binnen twee bezoeken of in sommige gevallen zes weken en vereist geen hersteltijd.