Wat is een concrete Disability?

Wat is een concrete Disability?

"Concrete" toegepast op een handicap betekent lichamelijke en geestelijke beperkingen die duidelijk en onmiskenbaar zijn, zoals een ernstige aangeboren afwijking of hersenverlamming. Deze dingen nemen geen uitleg om te zien dat ze bestaan, en er geen wettelijke bevoegdheid zullen beweren dat ze geen beperkingen die een persoon minder goed in staat om te functioneren dan de gemiddelde persoon te verlaten. Concrete handicap zijn er in vele vormen en meestal recht mensen om bijzondere bijstand, variërend van een klaslokaal te helpen bij school om financiële ondersteuning en huisvesting te geven.

Fysieke handicap

Hoewel het niet een juridische term, "beton handicap" algemeen betekent het soort handicap we allemaal kunnen zien en makkelijk mee eens bestaan. Lichamelijke beperkingen zijn meestal de meest voor de hand liggende onder deze. Omstandigheden die mensen in een rolstoel, permanent met behulp van krukken en met behulp van speciale adaptieve apparatuur, waaronder prothesen en orthesen hebben moeten weinig argument te kwalificeren als een handicap. Sommige zijn levenslange aandoeningen zoals dwerggroei, spina bifida en ernstige aangeboren afwijkingen, terwijl anderen kan afkomstig zijn van een trauma of ziekte, zoals ruggenmerg letsel, polio of multiple sclerose.

Geestelijke of verstandelijke handicap

De terminologie is veranderd in de tijd, maar je kan worden vertrouwd met zijn "mentale retardatie," "verstandelijke beperking", "ontwikkelingsgebied gehandicapte" of "met een verstandelijke handicap." Al deze betrekking op cognitieve en emotionele stoornissen die te maken hebben met de fysieke toestand van de hersenen. Mensen met een verstandelijke beperking te registreren op een lagere intelligentie quotiënt (IQ) dan de gemiddelde persoon. Hoewel er zeker mensen zijn die erg mild met een handicap en kan zeer functioneel zijn, velen - vooral die met het syndroom van Down - verschijnen en anders handelen van andere mensen. Hun gedrag, beperkte capaciteit om te begrijpen en uitvoeren van vele taken en soms hun uiterlijk kwalificeren hun handicap als beton.

Zintuiglijke beperkingen

Mensen die moeite hebben of niet in staat zijn om te zien, horen en spreken hebben ook concrete handicap. Er is geen ontbrekende of betwist het feit dat een blinde niet kan zien - op voorwaarde dat de blindheid is fysiek en psychisch niet opgewekt. Mensen die een zintuiglijke handicap zijn vaak in staat zich aan te passen en te leiden zeer functioneel leven dankzij educatieve technieken en voortdurend oprukkende adaptieve apparatuur.

Nonconcrete handicap

Contrasten kan nuttig zijn voor begrip. Nonconcrete handicap zijn die dat niet zo gemakkelijk kunnen worden gezien en in veel gevallen niet volledig door de medische wetenschap of de samenleving geaccepteerd. Bijvoorbeeld, veel artsen sterk behouden die chronisch vermoeidheidssyndroom een ​​lichamelijke handicap. Omdat het een aandoening zonder afdoende geïdentificeerde oorzaak en waarvan de symptomen zijn vergelijkbaar met vele nondisabling ziekten en aandoeningen, velen - ook in de medische gemeenschap - vragen de geldigheid. Andere voorbeelden zijn narcolepsie en carpaal tunnel syndroom, dat een beperkte handicap zijn omdat mensen hoge functioneren kan blijven en niet wordt verhinderd voor het invullen van de meeste taken in het leven, ondanks de beperkingen en pijn.