Wat is een chronische ontsteking van de luchtwegen?

Wat is een chronische ontsteking van de luchtwegen?

Wanneer irriterende stoffen, zoals rook en pollen voer de luchtwegen, het immuunsysteem in actie komt, waardoor ontstekingen ontstaan. Indien de irriterende niet zijn verwijderd, de ontsteking blijft, waardoor weefselschade.

De luchtwegklachten

De respiratoire luchtweg bestaat uit de neus, keel, luchtpijp, bronchi en de alveoli. Alle zijn gevoelig voor irritatie tegen milieu allergenen en irriterende stoffen die de luchtwegen voeren.

Allergenen en irriterende stoffen

Allergenen zijn moleculen die een allergische reactie veroorzaken wanneer ze in contact met een lichaamsweefsel te komen en het immuunsysteem in actie komt tegen hen. Irriterende stoffen chemisch beschadigen of irriteren, de weefsels, met of zonder de betrokkenheid van het immuunsysteem.

Chronische luchtwegontsteking

Als de allergenen en irriterende stoffen voortdurend worden ingeademd, dan is de ontsteking en irritatie die ze veroorzaken wordt gezegd chronisch (continu) te zijn. Chronische ontsteking leidt tot weefselschade en dood als de cellen niet in staat zijn om zichzelf te herstellen.

Astma

Volgens het National Heart Lung and Blood Institute, meer dan 22 miljoen Amerikanen hebben astma. Astma is een chronische ontsteking van de bronchiƫn, de kleine luchtwegen buizen in de longen. Als de bronchiƫn ontstoken zijn, sluiten ze op, waardoor ademhalen moeilijk.

COPD

Chronic Obstructive Pulmonary Disease (COPD) is een ziekte die wordt veroorzaakt door een chronische ontsteking van de luchtwegen aan astma, emfyseem of chronische bronchitis. In COPD, worden de luchtwegen beschadigd dat dat ademhalingsmoeilijkheden en zuurstof uitwisseling op de longen wordt verminderd.

Behandeling

Huidige behandelingen voor chronische luchtwegontsteking omvatten verwijderen van het milieu allergenen en irriterende door binnen te blijven, met luchtfilters in huis of stoppen met roken. Indien dit niet mogelijk is, zijn er een aantal medicijnen beschikbaar om de symptomen en ontsteking.