Wat is een C4-C5 Spondylosis?

Wat is een C4-C5 Spondylosis?

Wanneer artritis komt voor in de wervelkolom, wordt de aandoening, de zogenaamde spondylose. Mensen met een C4-C5 spondylose hebben artritis ontwikkeld tussen de derde en vierde nekwervels van hun nek. Cervicale spondylose kan aanzienlijke pijn en vooruitgang punt leiden waar de patiënten niet meer in staat om hun hoofd te trekken of controle over hun ledematen. Patiënten met minder ernstige gevallen van C4-C5 spondylose kan reliëf met fysiotherapie en medicijnen, maar een operatie te vinden om de wervelkolom te stabiliseren noodzakelijk kunnen worden.

Oorzaken

Leeftijd gerelateerde degeneratie van de botten in de nek en van het kraakbeen, of disk pads, tussen wervels wordt het podium voor cervicale spondylose. Schade als gevolg van een nekletsel kan de afbraak van het opvulmateriaal tussen de wervels te bespoedigen, en iets verder het vermijden van blessures kan worden gedaan om het ontstaan ​​van een zekere mate van cervicale spondylose vertragen. De Mayo Clinic zegt dat het handhaven van de juiste houding en regelmatig nemen van pauzes van activiteiten, zoals het typen op een computer die gepaard gaan met het hoofd bij onnatuurlijke hoeken kunnen de gewrichten van de nek te houden gezond.

Symptomen

Recidiverende of chronische nekpijn en stijfheid kan het ontstaan ​​van cervicale spondylose signaleren. Deze symptomen verergeren en vaker voorkomen in de tijd, en de pijn kan verspreiden beneden in de schouders en armen. Patiënten kunnen ook hoofdpijn.

Complicaties

Cervicale spondylose vordert, kan bot sporen gevormd op de gedeelten van de wervels die tegen elkaar wrijven. Ook kan de samengeperste of gekanteld C4 en C5 wervels het ruggenmerg botsen, waardoor gevoelloosheid en zwakte in de armen en benen, en soms minder evenwicht. Patiënten met een zeer geavanceerde cervicale spondylose kan blaas of darmen controle verliest of niet in staat om te lopen of bewegen hun armen geworden.

Vroege Behandelingen

Rust en oefeningen ter versterking van de spieren van de nek vormen de eerste lijn van behandelingen voor cervicale spondylose. Therapeutische interventies kunnen gaan naar het hebben van patiënten dragen van een nek brace of lag in tractie voor een tijd om de wervels van de nek af te stemmen. Steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen een rol spelen bij de behandeling gevallen van cervicale spondylosis die geen operatie vereisen. Hevige pijn kunnen recepten voor cortisone-injecties, opiaten en spierverslappers prompt.

Chirurgische Behandelingen

Patiënten die neurologische stoornis, zoals het ontbreken van darmcontrole zal een operatie moeten elk bot sporen te verwijderen en om de druk op het ruggenmerg. Als onderdeel van de operatie kunnen patiënten bot en kraakbeen verwijderd of die bot geïmplanteerd.