Wat is een allergie specialist?

Een allergie specialist is ook bekend als een allergoloog of immunoloog. Deze hoog opgeleide arts moet speciale scholing om goed te behandelen en diagnosticeren van de verschillende soorten allergieën. Verschillende gebieden die een allergoloog moeten worden getraind in zijn allergieën, astma en immunologie. Het is belangrijk dat zijn begrip in deze drie gebieden sterk, als een patiënt symptomen dan kan oversteken naar allemaal.

Scholing

Een allergoloog is een arts die is ook gecertificeerd door de American Board of Allergy and Immunology. Na het invullen van een drie-jarige opleiding van de interne geneeskunde of kindergeneeskunde, moet een potentiële allergoloog ondergaan een extra twee jaar krijgen gecertificeerd door de American Board of Allergy and Immunology. Deze certificering is zeer belangrijk omdat het betekent dat de arts een grondig begrip van alle aspecten van allergieën, astma en immunologie.

Soorten

Omdat allergie hebben veel verschillende soorten allergieën, is het van belang dat allergist ook worden getraind in de verschillende soorten allergische reacties die patiënten kunnen hebben. Sommige echter kiezen voor een specifieke gebieden van focus. Er zijn verschillende specialiteiten die een allergist kan opvangen, zoals astma, voedselallergieën, huidaandoeningen of oogallergieën.

Diagnosticeren

Een van de rollen van de allergoloog is om een ​​patiënt te diagnosticeren. Allergie testen is een van de eerste dingen die een allergoloog zal doen. Een serie van prikken op de huid met specifieke allergenen laat de arts onmiddellijk weten wat voor soort allergieën je hebt en hoe ernstig ze zijn. Allergietesten zijn vrij eenvoudig en pijnloos en worden gedaan in het kantoor van de allergoloog's.

Behandelen

Zodra de allergoloog heeft geconstateerd welke allergieën je hebt en de ernst ervan, is het tijd voor de behandeling. Voor milde symptomen, kan een allergoloog allergie pillen, crèmes, inhalers en / of oogdruppels voorschrijven. Voor meer ernstige gevallen, immunotherapie of allergie shots zijn een effectieve behandeling die een allergoloog kan bieden. Met behulp van de gegevens uit de allergietesten, zal allergologen gepersonaliseerde shots te creëren om te dienen onder hun toezicht.

Salaris

Met miljoenen mensen het hebben van allergieën, kan allergologen een zeer goed leven te maken. Afhankelijk van de jarenlange ervaring, kan een allergoloog tussen de $ 105.000 en $ 247.000 per jaar maken.