Wat is een Acupuncturist?

Wat is een Acupuncturist?

Als het idee van het zoeken naar verlichting van de pijn door het hebben van iemand die je de stok met een bos van kleine naalden klinkt gek, misschien moet je meer over acupuncturisten en wat ze doen leren. Acupunctuur is eigenlijk een heel oud gezondheid praktijk, en volgens de Amerikaanse Academie van Medische Acupunctuur, zijn meer mensen met succes behandeld met acupunctuur dan alle andere vormen van gezondheidszorg beoefend over de laatste 2000 jaar, dus het is zeker iets wat de moeite waard op zoek naar.

Acupunctuur Defined

De praktijk van acupunctuur is een oude, met de eerste platen van de procedure dating meer dan 5.000 jaar geleden. In het oude oosterse geneeskunde, waren de kwalen van het menselijk lichaam behandeld wanneer bepaalde gebieden van het lichaam werden gestimuleerd met behulp van naalden de natuurlijke helende vermogens van het lichaam te bevorderen. Deze punten staan ​​bekend als meridianen of acupunctuurpunten. In de moderne acupunctuur klinieken, zijn deze gebieden meestal geactiveerd met behulp van dunne, steriele acupunctuurnaalden; echter manueel, thermische of elektrische stimulatie kan worden gebruikt.

Acupuncturist Defined

Technisch gezien is een acupuncturist is een professional die een certificaat houdt om acupunctuur te voeren. Elke staat heeft zijn eigen specificaties over wat opleidingen en graden een acupuncturist moet hebben voor het ontvangen van een certificaat. Wanneer een individu heeft de titel van gecertificeerde acupuncturist, hij is in staat om acupunctuur behandeling uit te voeren in die staat. Andere professionals, zoals artsen, chiropractors en verpleegkundigen in staat zijn om acupunctuur te voeren als de praktijk is opgenomen in het kader van hun licentie of vergunning, maar deze professionals kan niet de titel van acupuncturist te nemen zonder een acupuncturist certificaat.

Wat Acupuncturisten Can Do

Terwijl acupuncturisten geen arts en kan daarom niet voorgeschreven medicijnen voorschrijven of een operatie uit te voeren, de Wereld Gezondheids Organisatie erkent acupunctuur als behandeling voor verschillende aandoeningen. Deze omvatten spijsverteringsstoornissen, respiratoire aandoeningen, neurologische en spieraandoeningen, problemen met de voortplanting en urinewegen. De WHO stelt dat de behandeling lijkt te werken, zelfs wanneer patiënten na te streven geen andere behandelingen. Daarnaast zijn veel acupuncturisten werken met patiënten voor een betere algehele gezondheid door te suggereren veranderingen in levensstijl, zoals het verhogen van de activiteit niveaus en het maken van betere voedingskeuzes. Acupuncturisten kunnen kruiden en vitamine supplementen aanbevelen aan hun patiënten om de algehele welzijn te ondersteunen.

Acupuncturist Verantwoordelijkheden

De meeste staten vereisen acupuncturisten aan hun patiënten te vragen om het advies van een medische arts over de bijzondere voorwaarde dat ze op zoek zijn naar de behandeling van voor het begin van acupunctuur therapie te zoeken. Sommige staten staan ​​verwijzingen van chiropractors en artsen. Maar als patiënten geen verbetering zien van acupunctuur behandeling, de meeste staatswetten over acupunctuur vereisen dat de acupuncturist de patiënt verwijzen naar een arts. Ook als de patiënt vertoont tekenen van een ernstige medische aandoening, zoals hart-en vaatziekten of kanker, de acupuncturist moet de patiënt verwijzen naar een arts.

Medische Acupuncturisten

Medische acupuncturisten combineren traditionele westerse geneeskunde met de kunst van acupunctuur. Deze professionals beschikken over een diploma en rijbewijs in een tak van de westerse geneeskunde, maar ook beschikt over een diploma of een opleiding in acupunctuur als een specialiteit. Deze artsen benaderen aandoeningen met een combinatie van acupunctuur en traditionele medische zorg, afhankelijk van de respons van de patiënt op de behandeling. Het soort acupunctuur beoefend door de meeste medische acupuncturisten is een combinatie van Aziatische en Europese technieken.