Wat Is Dihydrocodeïne?

Wat Is Dihydrocodeïne?

Dihydrocodeïne is een semisynthetisch opioïde pijnstiller ontwikkeld in de jaren 1900 die wordt gebruikt om pijn, ernstige kortademigheid en hoest. Ook wel DHC, Drocode, Paracodeine en Parzone, dihydrocodeine vergelijkbaar in chemische structuur codeïne, codeïne en dergelijke, is een gecontroleerde substantie in de Verenigde Staten.

Medisch gebruik

Dihydrocodeïne verlicht pijn door het nabootsen van de natuurlijke endorfines te binden met opioïde receptoren in het centrale zenuwstelsel, het blokkeren van de overdracht van pijnsignalen naar de hersenen.
In pijnstillers, dihydrocodeïne wordt vaak gebruikt in combinatie met andere pijnstillers zoals aspirine, paracetamol en ibuprofen. Hoestonderdrukkers en respiratoire medicatie kan dihydrocodeïne bevatten, samen met actieve ingrediënten zoals antihistaminica en decongestiva.
Neem dihydrocodeïne precies zoals voorgeschreven door uw arts, en niet meer dan de aanbevolen doseringen.

Andere toepassingen

Dihydrocodeïne wordt soms gebruikt als een behandeling tegen diarree en Irritable Bowel Syndrome, hoewel andere behandelingen die blijven in de darmen en produceert minder bijwerkingen voorkeur.

Side Effects

Herhaalde en langdurige gebruik van dihydrocodeïne kan het lichaam een ​​tolerantie ontwikkelen voor het geneesmiddel, waardoor het minder effectief in de behandeling van pijn. Dit kan leiden tot fysieke en psychologische afhankelijkheid, waardoor ontwenningsverschijnselen zoals rusteloosheid en prikkelbaarheid. Het kan ook slaperigheid veroorzaken en zo aangetast, mag u niet rijden of het bedienen van zware machines.
Andere mogelijke bijwerkingen zijn jeuk, blozen, obstipatie, misselijkheid en braken, verlies van eetlust, verminderde ademhaling, droge mond, allergische reactie, verminderd libido, zweten, verwardheid, wazig zien, en hallucinaties. Bijwerkingen in ernst van mild tot extreme en zal variëren afhankelijk van het individu en de dosering.

Recreatief gebruik

Net als andere opioïden, kunnen dihydrocodeïne in hoge doseringen een ontspannen en euforisch hoog veroorzaken, waardoor het een gemeenschappelijke recreatieve drug. Gebruikers die verhoogde en verlengde doses van opioïden hebben meer kans op gevaarlijke bijwerkingen ervaren.

Verordening

Dihydrocodeïne is een gecontroleerde substantie in de Verenigde Staten. Geclassificeerd door de Drug Enforcement Administration als een Schedule II stof, het vereist federale regelgeving. Bezit zijn zonder recept verkrijgbaar is illegaal, en staatswetten voor het bezit en de sancties variëren. Sommige medicijnen bevatten kleine hoeveelheden van het geneesmiddel in lage concentraties zou kunnen worden aangemerkt als Bijlage III of Schedule V met minder regels op het bezit.