Wat is dextrose?

Wat is dextrose?

Dextrose is een eenvoudige suiker of monosaccharide, die vaak door elkaar gebruikt met het woord "glucose". Glucose of dextrose, is voornamelijk te vinden is honing en fruit en is ook de suiker in je bloed en de belangrijkste vorm van koolhydraten die worden gebruikt door je lichaam.

Dextrose en Glucose

Glucose is een koolhydraat met de molecuulformule C6H12O6, aangeeft koolstof, waterstof en zuurstof combinaties. Het heeft twee stereo-isomeren, welke moleculen die dezelfde molecuulformule in verschillende ruimtelijke regelingen. De stereoisomeren van glucose D-glucose en L-glucose genoemd. L-glucose kan niet worden gemetaboliseerd of omlaag door je cellen kapot. Anderzijds kunnen D-glucose worden gemetaboliseerd door het lichaam. Dextrose verwijst naar D-glucose.

Medische Matters

Het woord "dextrose" wordt gewoonlijk in de medische wereld, waar wordt verwezen naar zowel intraveneuze vloeistof oplossing of dextrose oraal. Dextrose IV oplossing is dextrose met water en wordt gegeven in klinische instellingen of thuis bij de patiënt te voorzien van extra vocht en calorieën uit suiker. Het wordt ook gebruikt om hypoglykemie, of behandeling van lage bloedsuikerspiegel. U kunt ook dextrose nemen via de mond tot een lage bloedsuikerspiegel te behandelen als u diabetes of in andere omstandigheden die kunnen leiden tot een lage bloedsuikerspiegel te hebben. Oraal dextrose komt kauwtabletten als in vloeibare vorm. Praat met uw arts over of en wanneer je moet dextrose nemen.

A Food Industry Favorite

Volgens de Sugar Association, wordt "dextrose" ook gebruikt in de voedingsindustrie om commercieel geproduceerde kristallijn glucose suiker identificeren zetmeel. Dextrose is gevonden in snacks, zoals zoutjes en crackers, desserts, zoals gebak en pudding en bakproducten zoals cake mixen en glazuur. Dextrose wordt ook toegevoegd aan een aantal enkele portie zoetstof pakketten als vulstof. U kunt dextrose in verpakte levensmiddelen te identificeren door het lezen van de ingrediënten. Dextrose kan worden beschreven met een verscheidenheid van verschillende termen, zoals "watervrije dextrose," "dextrose monohydraat," "tarwe suiker," "rijst suiker," "corn suiker" of gewoon "dextrose."

Natuurlijke Is Noodzakelijk

Hoewel je moet wat dextrose in uw bloed om de normale lichaamsfuncties te onderhouden, het eten van te veel suiker, van welke aard kan leiden tot gewichtstoename, tandbederf en chronische aandoeningen, zoals diabetes en hart-en vaatziekten. Proberen te beperken of te voorkomen dat voedingsmiddelen met toegevoegde suikers, zoals snoep, gebak en frisdrank. Spaar deze voedingsmiddelen voor speciale gelegenheden, of eet een levensmiddel met een natuurlijk voorkomende suiker. Fruit, bijvoorbeeld, bevat natuurlijke druivensuiker.