Wat is Degeneratieve Spine ziekte?

Iedereen is vatbaar voor degeneratieve ruggengraat ziekte. Het is een veel voorkomende aandoening van het ouder worden. Symptomen met betrekking tot degeneratieve wervelkolom ziekte kan al in de jonge volwassenheid verschijnen. Deze symptomen kunnen variƫren met een aantal mensen. Er is niet een bepaalde aandoening of oorzaak van de ziekte, en het is slechts een term die betrekking heeft op alle vormen van degeneratieve spinale aandoeningen. Hoewel het is een veel voorkomende aandoening, niet heel veel bekend over degeneratieve wervelkolom ziekte bij het grote publiek.

Definitie

Degeneratieve wervelkolom ziekte verwijst naar een degeneratieve of degenererende toestand met betrekking tot de wervelkolom en het bot en weefsel van het ruggenmerg. Er zijn verschillende aandoeningen omvat de definitie van deze term, met verschillende symptomen en ernst van de symptomen gekoppeld. De meest voorkomende omstandigheden veroorzaken geen symptomen en / of verminderen van de ernst van de pijn over de tijd.

Oorzaken en Behandelingen

Er is niet een oorzaak voor degeneratieve wervelkolom aandoeningen. Soms kunnen ze worden veroorzaakt door de normale fysieke belasting u ervaart gedurende de dag, en andere momenten kunnen worden veroorzaakt door trauma. Hoewel iedereen is gevoelig voor het hebben van degeneratieve wervelkolom ziekte, kunnen sommige mensen meer kans op symptomen dan anderen te ontwikkelen. Een van de meest voorkomende symptomen van degeneratieve wervelkolom ziekte onderrug pijn of pijn in de nek, armen en benen. Symptomen zullen vaak verschillen in hun aard en ernst. De behandeling van degeneratieve ruggengraat ziekte varieert, afhankelijk van het type betrokken zaak. Sommige behandelingen omvatten rust en fysiotherapie, terwijl andere veel invasief kan worden, waarbij injecties in de rug of chirurgie.

Soorten

Er zijn tenminste drie soorten degeneratieve ziekten wervelkolom. De hernia is een uitsteeksel dat optreedt in de tussenwervelschijf, die verschijnt tussen de wervels botten in de wervelkolom. Hernia kan worden veroorzaakt door trauma, maar kunnen ook veroorzaakt de tijd, induceren pijn en comprimeren zenuwen. Hernia's kunnen in een aantal plaatsen langs de wervelkolom, maar de meest voorkomende zijn de lumbale hernia in de onderrug en de cervicale hernia in de nek. De minder voorkomende vormen van hernia's zijn in het midden van de rug (thoracale hernia's). De tweede vorm van degeneratieve ruggengraat ziekte is de stenose. Stenose verwijst naar vernauwing van het wervelkanaal veroorzaakt door een zwelling van weefsel rond de ruggengraat. Dit leidt tot de compressie van zenuwen en het ruggenmerg. De derde vorm is spinale instabiliteit. Dit ontstaat wanneer het ruggenmerg, gewoonlijk stabiel wordt te ontspannen, waardoor instabiliteit. Dit is een meer ernstige vorm van de wervelkolom degeneratieve ziekte, omdat het kan leiden tot ernstige verwondingen en mogelijk neurologische schade.

Misvattingen

Er zijn een aantal misvattingen over degeneratieve wervelkolom ziekte en wat het eigenlijk betekent. Dit komt door de naam van de term. Bij de meeste patiƫnten horen degeneratieve, zij veronderstellen dat deze ziekte zal verergeren naarmate ze ouder worden. Dit is niet altijd het geval. Behalve in het ergste geval scenario's, de meeste degeneratieve wervelkolom ziekten niet erger worden na verloop van tijd. Degeneratieve feitelijk verwijst naar de degeneratie van de schijf zelf, en niet noodzakelijkerwijze de symptomen soms gekoppeld. Ziekte is ook een verkeerd toegepaste term omdat degeneratieve ziekten wervelkolom daadwerkelijk voorwaarden van de wervelkolom en geen ziekten.

Expert Insight

Er zijn een aantal geschillen in het medische veld hoe de term passen. Beoefenaars oneens over wat eigenlijk bestaat uit een diagnose van degeneratieve wervelkolom ziekte. En medische handboeken niet over een definitieve definitie van de term niet. Sommige vormen van degeneratieve wervelkolom ziekte komt vaak voor bij volwassenen, maar de deskundigen het niet altijd eens over uiteenlopende aspecten van de aandoening.