Wat is de Vroegste I Can Find Out het geslacht van een baby?

De vroegste u kunt bepalen het geslacht van een foetus is bij ongeveer 14 weken zwangerschap, als je vruchtwaterpunctie ondergaan, en 16 weken door middel van echografie. De meeste artsen raden dat je een echo tussen de 18 en 20 weken als u wilt weten of uw baby een jongen of een meisje.

Genitale Development

Hoewel chromosomen bepalen het geslacht bij de conceptie, de geslachtsdelen van baby jongen en een meisje zien er identiek uit tot ongeveer de achtste week van je zwangerschap. In week 12 verschijnen ze verschillend, maar de verschillen kunnen nog niet zichtbaar zijn op een echo.

Ultrageluid

Als u wilt weten het geslacht van je baby, zal de meeste artsen een echo raden op ongeveer 20 weken. Het is mogelijk om het geslacht te bepalen door middel van echografie zo vroeg als 16 weken, maar de nauwkeurigheid is afhankelijk van de positie van uw baby en vaardigheid van uw echografie technicus. Het is raadzaam te wachten tot ten minste 18 weken.

Vruchtwaterpunctie

Amniocentesis wordt gebruikt om te testen voor chromosomale afwijkingen. Vrouwen die ouder zijn dan 35, hebben een familiegeschiedenis van afwijking of een kind met een chromosomale aandoening hebben gehad worden aanbevolen voor vruchtwaterpunctie. Omdat het de chromosomen testen, kan ook geslacht bepalen. Amniocentesis kan worden uitgevoerd al 14 weken.

Waarschuwing

Een arts voert een amniocentesis door het verwijderen van een kleine hoeveelheid vloeistof uit de amniotische zak met een naald. De procedure draagt ​​een klein risico op infectie en een 0,5 procent kans op een miskraam. Vanwege dit risico, wordt vruchtwaterpunctie niet aanbevolen voor vrouwen die niet in de risicocategorie vallen voor het hebben van een baby met een chromosoomafwijking. Het wordt niet uitgevoerd om de baby geslacht alleen testen. Als u de risico's en voordelen van deze procedure hebben overwogen en ervoor kiezen om vruchtwaterpunctie te ondergaan, kun je erachter komen het geslacht van je baby.

Overwegingen

Zelfs bij 20 weken, de nauwkeurigheid van echografie is afhankelijk van factoren zoals de positie en bewegingen van uw baby en het vermogen van uw echografie technicus om de resultaten te lezen. Hoewel echo's zijn verbeterd in hun vermogen om het geslacht te bepalen, de tests zijn niet 100 procent nauwkeurig.