Wat is de voedselpiramide en hoe wordt het gebruikt?

Wat is de voedselpiramide en hoe wordt het gebruikt?

De voedselpiramide is een visuele hulp die de grote groepen voedingsmiddelen en het aantal porties een typisch gezond persoon zou moeten hebben van elke elke dag. Het wordt vaak gebruikt om kinderen over voeding bij gezondheid les te geven, maar volwassenen moeten vertrouwd mee zijn ook.

Granen, groenten en fruit

De onderste laag van de piramide staat voor de categorie graan en het hoogste aantal dagelijkse porties, 6 tot en met 11. Granen bevatten brood, granen, pasta en haver. Boven korrels op de piramide zijn groenten en fruit, met een aanbevolen 04:57 en 03:58 porties, respectievelijk.

Zuivel en vlees

Boven vruchten en groenten, komen de zuivel en vlees categorie├źn. De piramide beveelt 2-3 porties zuivel per dag. Voorbeelden hiervan zijn melk, kaas en yoghurt. Twee tot drie porties vlees worden ook aanbevolen (inclusief bonen en eieren).

Top Tier

De top van de piramide vormt vet, olie en suiker. Het lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid van deze ingredi├źnten, maar ze moeten niet hoger worden geconsumeerd.

Het onderwijzen van kinderen over voeding

Een van de meest voorkomende vormen van gebruik van de voedselpiramide leert jonge kinderen over het belang van een evenwichtige voeding. De visuele representatie en identificatie dienen metingen te verrichten van de voedselpiramide gemakkelijk te begrijpen voor zowat elke leeftijdsgroep.

Nutrition Planning voor volwassenen en gezinnen

De voedselpiramide is niet alleen een handig hulpmiddel voor kinderen. Volwassenen kunnen het gebruiken om plannen te maken voor een evenwichtige voeding voor zichzelf en hun families. De USDA Reference hieronder geeft nadere informatie over de voedselpiramide en handige tips en hulpmiddelen, met inbegrip van een afdrukbaar voedingswaarde volgen gids.