Wat is de verzadiging van COPD op Oxygen?

Wat is de verzadiging van COPD op Oxygen?

Patiënten met chronische obstructieve longziekte of COPD, kan worden onderzocht op de hoeveelheid zuurstof die ze dragen in hun bloed. Deze eenvoudige, niet-invasieve test is pijnloos en snel. Het biedt de medische professional met een snelle blik op de ademhaling van de patiënt.

Zuurstof in het bloed

Zuurstof wordt in hemoglobine via de bloedsomloop. Het kennen van de hoeveelheid zuurstof die wordt gedragen kan helpen de zorgverlener bepalen ademhaling toestand van een patiënt.

Pulsoximetrie

De puls oximeter is een medisch apparaat dat het percentage hemoglobine dat is verzadigd met zuurstof meet. Dit percentage wordt weergegeven aan de zorgverlener.

Zuurstof Flow

Bij het verkrijgen van zuurstofverzadiging lezen, is het belangrijk de hoeveelheid aanvullende zuurstof die een patiënt ontvangt toelichting. Deze worden overwegend als het aantal "liters per minuut" op de zuurstoftoevoer meter aan de zuurstoffles.

Room-Air Readings

Sommige verzekeringsmaatschappijen, waaronder Medicare, vereisen dat een pulsoxymetrie lezen worden verkregen wanneer de patiënt ademt alleen lucht in de ruimte, zonder extra zuurstof. In dit geval moet de patiënt kamerlucht ademen gedurende ten minste 20 minuten voor het verkrijgen van een meting.

"Normaal" Readings

De verzadiging metingen verkregen door de pulsoximeter variëren sterk van patiënt tot patiënt. Het is belangrijk te weten wat normaal is voor een individuele patiënt zodat latere metingen te vergelijken.

Waarschuwing

Sommige patiënten met ernstige COPD kan gevoelig zijn voor de hoeveelheid zuurstof die ze ontvangen worden. Dan, met meer zuurstof dan voorgeschreven door een arts kan zelfs verergeren hun toestand.