Wat is de Shanghai Griep?

Wat is de Shanghai Griep?

De Shanghai griep is een van de tientallen stammen van influenza, een acute virale infectie die gemakkelijk tussen mensen wordt gecommuniceerd en dat de hele wereld kunnen verspreiden binnen een kwestie van een paar maanden, het veroorzaken van een pandemie.

Soorten

Twee stammen van Shanghai griep zijn geïdentificeerd, Shanghai A en Shanghai B.

1990 Epidemie

Tijdens de winter van 1989-1990 Shanghai A veroorzaakt een landelijke epidemie in de VS, volgens de New York Times. Schreef de Times in januari 1990, "The A-Shanghai virus is ook verantwoordelijk voor de ergste griep Britse epidemie geweest in 14 jaar. Groot deel van Europa, met inbegrip van de Sovjet-Unie, is ook aangetast. In Groot-Brittannië vorige maand, de epidemie dus zet veel mensen in het ziekenhuis dat Londen ziekenhuizen moesten duizenden routinematige handelingen te annuleren en accepteren alleen spoedopname. "

Griepvaccin 1989-1990

Gelukkig, Shanghai A werd opgenomen in de seizoensgebonden griep vaccin voor dat jaar. Volgens de Pittsburgh Post-Gazette in januari 1990 "Vorig jaar heeft de experts gebruikt het systeem om een ​​virus voor het eerst gezien in China als de meest waarschijnlijke Amerikaanse griep voor dit seizoen te identificeren. Omdat de wetenschappers hadden gelijk, en opgenomen Shanghai A in deze jaar griepvaccin, miljoenen mensen wereldwijd zijn beschermd. "

Shanghai Een vacine

Shanghai A is niet aanbevolen voor opname in de seizoensgebonden griep voor het noordelijk halfrond sinds voor 1998-1999 (het vroegste jaar waarover informatie wordt verstrekt over de WHO website), volgens de World Health Organization.

Shanghai B Flu Vaccine

Shanghai B werd vorig aanbevolen voor opname in de seizoensgebonden griep vaccin voor het noordelijk halfrond in 2004-2005, volgens de WHO.

Stock Market

De term "Shanghai griep 'heeft een andere betekenis die verwijst naar een daling van de Chinese aandelenmarkten, dat leidt tot een daling van de aandelenmarkten over de hele wereld.