Wat is de remedie voor Tinnitus?

Tinnitus is de perceptie van een hoge toon zoemen of beltoon geluid in één of beide oren, vaak veroorzaakt door langdurige blootstelling aan harde, schadelijke geluiden. Deze geluiden kunnen worden geproduceerd door iets van een haardroger tot straalmotoren. Elk geluid boven de 70 decibel heeft de capaciteit om gehoorschade veroorzaken en tinnitus. Niet verrassend, hebben veel muzikanten last van deze aandoening, waaronder Ted Nugent, Alex Van Halen, Jeff Beck en zelfs Ludwig van Beethoven. Tinnitus kan ook veroorzaakt worden door oorontstekingen, oorsmeer, allergieën, hoofd en nek verwondingen en ouderdom. Er is geen "genezen" voor tinnitus; Er zijn echter verschillende methoden voor de preventie en het omgaan met deze aandoening.

Maskeren

Masking is misschien wel de meest voorkomende coping-techniek voor mensen die lijden aan tinnitus. Maskeren gaat luisteren naar witte ruis, meestal op een koptelefoon, op een niveau dat iets boven het volume van de tinnitus. Dit leidt af van de lijder van de "rinkelen" in de oren. Een andere methode voor het maskeren gaat luisteren naar vooraf opgenomen "natuurgeluiden", zoals regen, branding, of de geluiden van het Amazone regenwoud. Beide methoden kunnen helpen een persoon te ontspannen. Het onvermogen te slapen is een veel voorkomende klacht bij tinnitus patiënten, de symptomen van tinnitus lijken te verergeren nachts.

Medische verrichtingen

Soms kan medische professional procedures uitvoeren om de symptomen van tinnitus verlichten. Deze procedures omvatten het schoonmaken van de gehoorgang (bij oorsmeer oorzaak is van de symptomen), de bescherming van het slakkenhuis van het oor met implantaten, en Gamma Knife radiochirurgie, een techniek die meestal gereserveerd voor de behandeling van tumoren. Deze laatste optie kan worden uitgevoerd wanneer er een duidelijke fysieke oorzaak van de tinnitus, en het is niet een geschikte optie voor de meeste patiënten.

Vitaminen

Een gezond immuunsysteem, ondersteund door vitaminen, kan ook helpen mensen omgaan met tinnitus. De "T-gegaan" tinnitus website adviseert dagelijkse supplementen van vitaminen A, B complex en E, alsmede panthothenic zuren, flavonoïden, magnesium, kalium, mangaan en zink.

Therapie

Als tinnitus is een "waargenomen" staat en geen ziekte, kan de therapie soms de symptomen. "Omscholing Therapie 'is gebaseerd op het werk van Pawel Jastreboff, die beweerde dat het ware probleem van tinnitus is niet het geluid, maar het leed veroorzaakt door het geluid. In deze therapie, de patiënt leert technieken zijn "negatieve reactie" aan het geluid te regelen. Tinnitus "herscholing" therapeuten gebruiken ook klankgeneratoren om achtergrondgeluid te creëren, het nemen van een pagina uit de "masking" techniek.

Hypnose

Hypnose kan ook een waardevol hulpmiddel voor de behandeling van tinnitus. Hoewel het niet de aandoening te genezen, kan het de "negatieve emoties en verdriet," evenals het daadwerkelijke geluid veroorzaakt door de aandoening te verminderen, net als de methode die wordt gebruikt in Omscholing Therapie. In een recente studie, "73 procent van de mensen die hypnose therapie ondergingen voor tinnitus ervaren een verbetering in het omgaan met het," aldus Kevinhogan.com.

Het voorkomen

Slechts worden gedaan om willekeurige hoofd en nek letsels of hoge leeftijd (de andere incidentele oorzaken van tinnitus) tegen de eerste werkwijze voor het voorkomen tinnitus is gehoorbescherming. Dit kan onder meer schuim of wax oordoppen, op maat gevormd oor inserts of geluidwerende koptelefoon. U moet gehoorbescherming wanneer u wordt blootgesteld aan geluiden boven de 70 decibel te dragen. Met de tijd, kan frequente blootstelling aan geluiden boven dit aantal decibels tinnitus veroorzaken. Een goede oor schoonmaken regime kan ook oorsmeer te verminderen, die tinnitus symptomen kunnen veroorzaken.