Wat is de prognose voor Sun Vergiftiging?

Wat is de prognose voor Sun Vergiftiging?

Polymorfe licht eruptie, of zon vergiftiging wordt veroorzaakt door blootstelling aan de zon zich doorgaans in het voorjaar en de vroege zomer. Terwijl de zon vergiftiging is ongemakkelijk en lelijk, de prognose is over het algemeen goed.

Zon Vergiftiging

Zon vergiftiging verschijnt in de vorm van een jeukende, rode uitslag die kunnen branden en onder meer kleine bultjes en blaasjes snel na blootstelling aan de zon. De uitslag meestal van invloed op het bovenlichaam en de dijen en duurt maximaal een week, verdwijnen op zijn eigen.

Risicofactoren

Mensen in noordelijke klimaten hebben meer kans op zon vergiftiging ervaren. Andere risicofactoren zijn het zijn jonger dan 30 jaar, zijn vrouw en het hebben van een familiegeschiedenis van zon vergiftiging.

Prognose en behandeling

De prognose voor de zon vergiftiging is goed; het normaal gesproken lost zich binnen een week.

Volgens MayoClinic.com, zon vergiftiging zelden vereist medische behandeling, maar uw arts kan een corticosteroïde crème voor langdurige of herhaalde perioden van zon vergiftiging voorschrijven.

Preventie

Om zon vergiftiging te voorkomen, draag beschermende kleding en gebruik zonnebrandcrème als buitenshuis. Beperk uw tijd in de zon en vermijd zonnebanken.

Wanneer moet u een arts raadplegen

Raadpleeg een arts als de zon vergiftiging is uiterst pijnlijk of veroorzaakt hoge koorts, bestrijkt grote delen van uw lichaam, blaren, gebeurt zelfs met preventieve maatregelen of nadat u medicijnen zoals antidepressiva of niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's) hebt genomen.