Wat is de prognose voor iemand met Meningioma?

Meningeomen zijn meestal goedaardig (goedaardige) hersentumor. Individuen tussen de leeftijden van 40 en 60 zijn gediagnosticeerd met goedaardige hersentumoren de meest voorkomende, maar meningiomen kan ontwikkelen bij mensen van alle leeftijden, inclusief kinderen. De Mayo Clinic stelt dat een meningeoom is meer waarschijnlijk bij een vrouw dan bij een man. De impact van deze hersentumoren hebben op een individu varieert sterk. Een persoon kan vertonen geen symptomen, terwijl een andere persoon kunnen lijden ernstige symptomen.

Symptomen

Symptomen van meningiomen variëren, afhankelijk van waar de hersenen tumor zich bevindt. Bijvoorbeeld kan de patiënt veranderingen in het gezichtsvermogen ondervinden als de hersenvliesgezwel zich op of nabij de optische zenuw. Ze merken dat haar hoofdpijn verschillen van wat zij beschouwt als normaal te zijn, verergeren na verloop van tijd, er gebeuren vaker en langer duren dan normaal. Ze kunnen ook last hebben van een aantal gehoorverlies. Ze kan geheugenverlies ervaren, moeite met concentreren of veranderingen in haar persoonlijkheid te ondergaan. Zwakke punten in de ledematen en epileptische aanvallen worden ook gemeld symptomen van hersentumoren. De prognose voor het overleven meningiomen is gunstig.

Risicofactoren

Personen die bestralingen hebben gekregen om het hoofd hebben een hoger risico op het ontwikkelen meningiomen dan personen die nooit soortgelijke bewerkingen hebben ondergaan. Een eerdere diagnose van borstkanker verhoogt het risico op een meningioma. Individuen gediagnosticeerd met erfelijke aandoeningen van het zenuwstelsel en neurofibromatose type 2 aandoeningen hebben een hoger risico op het ontwikkelen meningiomen. Individuen met een geschiedenis van kanker kan een slechte prognose vanwege het toegenomen risico van de hersenen tumor recidief na behandeling.

Diagnose

Zodra een arts een grondige medische geschiedenis heeft genomen en voerde een volledig lichamelijk onderzoek, kan hij bestelt een van de verschillende diagnostische tests. Medische voorgeschiedenis en de risicobeoordeling de resultaten van het individu bepalen welke diagnostische tests die hij ontvangt. Gecomputeriseerde tomografie (CT) scans, magnetische resonantie beeldvorming (MRI) en x-stralen zijn alle gangbare maatregelen diagnose hersentumoren. Biopten te bepalen of de hersenen tumor goedaardig of kwaadaardig is. Als de tumor kwaadaardig is, het individu kanker en de prognose wordt zeer slecht. De prognose voor een goedaardige meningeoom is gunstig.

Behandeling

Behandelmethoden zijn afhankelijk van de grootte en de locatie van het meningeoom. Hersentumoren niet altijd onmiddellijke behandeling vereisen. Follow goedaardige hersentumor bepalen of het tekenen van groei of indien de persoon begint te ervaren ziektesymptomen vanwege de hersentumor. De prognose is zeer veelbelovend voor mensen die meningiomen die geen onmiddellijke behandeling vereisen hebben. Chirurgische verwijdering van meningiomen is vaak succesvol. Volgens de Mayo Clinic, radiotherapie of bestraling zijn succesvol in het behandelen van meningeomen wanneer een operatie is geen haalbare optie is (dat wil zeggen wanneer de locatie van de tumor leidt tot een slechte prognose).

Soorten

Er zijn drie soorten, of rangen, van meningiomen. Negentig procent van meningiomen worden geclassificeerd als graad I, wat betekent dat ze zijn goedaardig en langzaam groeien. Slechts zeven procent van de graad I hersentumoren terugkeren binnen 10 jaar na de verwijdering. De prognose voor mensen met een graad I Meningeomen is zeer gunstig. Vijf tot zeven procent van meningiomen zijn een graad II tumor. Deze hersentumoren groeien een beetje sneller en kunnen terugkeren binnen vijf jaar na de verwijdering. Terwijl de prognose voor graad II meningiomen is niet zo gunstig als graad I tumoren, het is eerlijk. Drie tot vijf procent van tumoren klasse III. Deze hersentumoren groeien snel en vaak terugkeren binnen twee jaar na de verwijdering. Individuen met graad III tumoren een slechte prognose vanwege de hoge tumor recidief.

Prognose

De grootte en locatie van de meningioom, samen met de algemene gezondheid van het individu, factor in haar prognose. Als bijvoorbeeld de hersentumor ligt aan de optische zenuw, kan ze ervaren permanent gezichtsverlies. Als ze een andere slopende gezondheidstoestand, kan het risico van de ingreep veel zwaarder wegen dan de voordelen. Over het algemeen wordt de prognose voor mensen met meningiomen is zeer goed. Tachtig procent van deze goedaardige hersentumoren succesvol operatief verwijderd. Vijfenzeventig procent van deze mensen niet ervaren herhaling van de hersentumor.