Wat is de procedure voor het doneren van Bone Marrow?

Wat is de procedure voor het doneren van Bone Marrow?

Volgens de National Institutes of Health (NIH) Clinical Center, meer dan 30.000 mensen per jaar te ontdekken dat ze een levensbedreigende bloedziekte, zoals leukemie. Voor veel van deze patiënten, een beenmergdonatie is hun enige hoop om te overleven. De Nationale Marrow Donor Program (NMDP) houdt een database bij van mensen die zich hebben geregistreerd voor potentiële beenmerg donor te worden.

Definities

Beenmerg is de sponsachtige substantie die zich binnen de botten en produceert cellen circuleren in uw bloed. Volgens de "Nieuwe Wereld Encyclopedia," beenmerg stamcellen die rode en witte bloedcellen. Rode bloedcellen vervoeren zuurstof te distribueren naar cellen, terwijl de witte bloedcellen te monteren immuunreacties tegen schadelijke invasies.

Need for Bone Marrow

Mensen die een beenmergtransplantatie nodig hebben, zoals die lijden aan een vorm van bloedkanker genoemd leukemie, hebben defecte merg dat gezond of voldoende bloedcellen niet kan maken. Bovendien, mensen die bepaalde kankerbehandelingen dat gezonde stamcellen in het beenmerg zal beenmergtransplantatie nodig vernietigen hebben ondergaan.

Registratie

De NMDP bepaalt dat elke relatief gezonde persoon tussen de leeftijden van 18 en 60 beenmerg kunnen doneren. Potentiële donoren een formulier invullen, toestemming en korte vragenlijst. Registranten moet betalen voor en onderwerpen aan een test van menselijk leukocyt antigen (HLA) type. De NMDP registerbestanden de resultaten en de contacten die u als HLA van een patiënt past bij jou. Het register moet altijd donoren, vooral die van minderheden.

Procedure

Als het register contacten die u met betrekking tot een mogelijke match tussen u en een patiënt, zal je nodig hebt om te gaan naar een NMDP-erkend ziekenhuis voor de procedure. Dagelijkse injecties van een geneesmiddel zal bloedvormende cellen te verhogen in je bloedbaan. Een arts zal een holle naald gebruiken om merg trekken uit uw bekken. U kunt dan een transfusie van je eigen bloed, dat u eerder had gedoneerd krijgen.

Risico's

Na de procedure, kan je een beetje pijn voelen in je onderrug voor een paar dagen. Volgens de NIH Clinical Center, beenmerg moet zich volledig binnen 4-6 weken verlengen.