Wat is de Pinky Toe voor?

Wat is de Pinky Toe voor?

De pinky teen of je kleine teen heeft een doel: Het beïnvloedt uw vermogen om te balanceren. Wanneer u tijdens het wandelen, hardlopen of stap op een oneffen oppervlak, je voet behandelt dit door het veranderen van de oriëntatie en de vorm ervan. Al uw tenen een rol spelen bij het handhaven van je evenwicht, ook al is de pinky teen niet de belangrijkste rol spelen. De kleine teen is niet zo kritisch als uw andere tenen. Je zou kunnen opschieten zonder dat, hoewel je zou moeten aanpassen aan de nieuwe configuratie van uw voet.

De vijfde teen

Door de ligging aan de voet, de pinky teen is het dichtst bij de buitenkant van je voet. Soms aangeduid als de vijfde teen, vet en huid die de pink teen wikkel uit bloedvaten, een dicht opeengepakte complex van zenuwen en pezen, die mogelijk de neus te doen wat het moet doen, zoals verlengen, flex, ontvoeren en adduct. De zenuwen die hechten aan deze teen berichten sturen naar de hersenen in reactie op een stimulus.

Evolutie

De pinky teen is onderdeel van het evolutionaire proces, merkt Thomas M. Greiner, een assistent-professor in de anatomie aan de universiteit van Wisconsin, LaCrosse. Elk dier dat tenen heeft is gemaakt op de vijf-teen model. Sommige wezens hebben niet vijf tenen, maar vanuit een evolutionair oogpunt, het was niet in hun voordeel tot vijf tenen hebben.

Uiteindelijk zal verdwijnen?

Sommige mensen geloven dat de pinky teen zal blijven verkorten en uiteindelijk verdwijnen, want het is niet zo essentieel, net als het ooit was toen de pinky teen was nodig door apen voor het vasthouden aan, en grijpen, takken. Aan de andere kant, geneticus dr Barry Starr van Stanford University zei dat hij niet denkt dat de pinky teen of pink, dat sommigen als net zo nutteloos, ooit zal verdwijnen, alleen maar omdat we ze niet nodig hebben. We hebben deze kleine cijfers omdat onze DNA vertelt ons lichaam tot vijf tenen en vijf vingers maken. Pinkies van uw kinderen en pinkies van hun kinderen gaan niet korter te zijn, alleen maar omdat je geen gebruik van jou dat veel.

Autonoom

Je pink teen is aan de zijkant van de voet en het zelfstandig werkt vanuit uw andere tenen. Het heeft een eigen pees die afkomstig is van de ontvoerder digiti minimi spieren en van de flexor digiti minimi brevis.