Wat is de oorzaak van ernstige migraine?

Onderzoek

De precieze oorzaak van migraine is nog onduidelijk. Het is ook niet duidelijk wat de oorzaak van een aantal migraine te veel ernstiger zijn dan andere. Tot de jaren 1980, onderzoekers aangenomen dat migraine veroorzaakt door veranderingen in de bloedvaten in de hersenen. Maar volgens MedlinePlus, een dienst van de US National Library of Medicine en de National Institutes of Health, de medische gemeenschap gelooft nu algemeen dat migraine ontstaan ​​in de hersenen zelf en de veranderingen die zich voordoen in de grote zenuwbanen en chemische stoffen in de hersenen te betrekken. Hoewel de exacte proces niet volledig wordt begrepen, hebben wetenschappers verschillende factoren die vaak leiden tot migraine, zoals stress, omgevingsveranderingen, bepaalde voedingsmiddelen en fysische veranderingen geïdentificeerd. Specifieke risicofactoren zijn ook geïdentificeerd die een grotere kans op het hebben van migraine te geven.

Eten Triggers

Voorkomende voedingsmiddelen die migraine veroorzaken omvatten die met tryramine --- rode wijn, gerookte vis, oude kaas, vijgen, kippenlevertjes en wat bonen. Voedingsmiddelen die nitraten bevatten, zoals bacon, salami en hot dogs en mononatriumglutamaat (MSG) kan ook leiden tot migraine. Andere voedingsmiddelen triggers zijn chocolade, pindakaas, noten, avocado, citrus, banaan, uien, zuivelproducten en gebeitst of gefermenteerde levensmiddelen.

Milieu Triggers

Omgevingsfactoren die migraine veroorzaken omvatten allergische reacties, harde geluiden, felle lichten en bepaalde geuren of parfums. Weersomstandigheden, veranderingen in het slaappatroon, roken en blootstelling aan passief roken zijn ook gevonden om migraine te activeren.

Fysieke Triggers

Fysieke triggers die kunnen brengen op een migraine-aanval onder andere fysieke of emotionele stress, het overslaan van maaltijden en spanningshoofdpijn dat de vooruitgang tot full-blown ernstige migraine. Hormonale veranderingen kunnen ook bijdragen aan migraine. Vrouwen vinden vaak dat de menstruele cyclus schommelingen en het gebruik van de pil zijn triggers. Meisjes vaak ervaren hun eerste migraine net vóór of kort na het begin van de menstruatie. Zwangerschap en de menopauze kan ook invloed hebben op migraine, waardoor verbetering voor sommige vrouwen en verslechtering voor anderen.

Risicofactoren

Wetenschappers geloven dat genetica speelt ook een rol in Of iemand een migraine. Mensen van wie de ouders beiden last van de hoofdpijn zijn veel meer kans om dat zelf te doen. Het hebben van slechts één ouder met een voorgeschiedenis van migraine nog steeds aanzienlijk verhoogt iemands risico op het ontwikkelen van de hoofdpijn. Andere risicofactoren zijn jong en vrouwelijk. Volgens de Mayo Clinic, vrouwen drie keer zoveel kans als mannen om migraine te ontwikkelen. Echter, dit verhoogde risico is niet aanwezig tijdens de kindertijd --- jongens en meisjes op dezelfde manier zijn tot na de puberteit.