Wat is de oorzaak van een uitbraak van Group B Strep?

Group B Strep (GBS) leeft van nature in de dunne darm van een aantal mensen. De American Pregnancy Association schat dat tot 40 procent van alle volwassen vrouwen dragen. Er zijn vele factoren die kunnen bijdragen tot een uitbraak.

Een verzwakt immuunsysteem

Een uitbraak komt het meest voor wanneer het immuunsysteem is aangetast en kan niet de bacteriën onder controle te houden. Slechte voeding, stress en ziekten kunnen een immuunsysteem verzwakken.

Onjuiste Wiping

Als de bacteriën zich naar het rectum, kan worden getransporteerd in de vagina door verkeerde vegen. Om dit te voorkomen, wrijf van voren naar achteren.

Andere infecties

Andere infecties of wonden van de plasbuis, de blaas of de vagina bieden een toevluchtsoord voor deze bacteriën om te groeien.

Direct Contact

Een pasgeborene kan worden besmet met GBS als de bacteriën in de vagina tijdens de geboorte. Dit kan leiden tot ernstige complicaties en kan zelfs fataal zijn voor de baby te bewijzen.

Uitwerpselen

Een individu of een pasgeborene die wordt blootgesteld aan ontlasting uitvoeren GBS kan een uitbraak ervaren. GBS vervoerders moeten voorkomen dat het aanraken oppervlakken en wassen hun handen onmiddellijk na gebruik van de badkamer.