Wat is de normale lichaamstemperatuur?

Wat is de normale lichaamstemperatuur?

De normale lichaamstemperatuur is lange tijd gedacht dat 98,6 graden Fahrenheit, maar er zijn verschillende factoren die lichaamstemperatuur beïnvloeden. Normale lichaamstemperatuur verschilt per persoon en kan ook stijgen of dalen als een persoon ouder wordt, verandert milieu, verandert dieet of verandert medicatie. Temperatuur metingen kunnen ook variëren enigszins gebaseerd op de methode van temperatuurmeting en de tijd dat de temperatuur van de persoon wordt genomen.

Body temperatuurmetingen

De gemiddelde lichaamstemperatuur werd bepaald op 98,6 graden Fahrenheit door een studie in Duitsland. De lichaamstemperatuur kan gemeten worden met verschillende apparaten achter de mond, neus, oor, oksel of rectum. De Verenigde Staten meeteenheid voor temperatuur is graden Fahrenheit, maar bijna elk ander land gebruikt graden Celsius.

Wat lichaamstemperatuur Geeft

Lichaamstemperatuur meet het vermogen van een persoon om te genereren en te elimineren warmte. Een gezond lichaam elimineert overtollige warmte via zweet en genereert warmte door het maken van je huiveren en vernauwen de bloedvaten, zodat ze stoppen met het geven warmte af.

Koortsen

Een koorts is wanneer de temperatuur van een persoon stijgt meer dan 100 graden Fahrenheit. Koortsen meestal aangeven dat een persoon is het nemen van medicatie of dat ze een infectie, een schildklier probleem of een andere ziekte, zoals artritis of kanker. Deze dingen temperatuur verhogen iemands omdat het lichaam probeert om vreemde objecten (bijvoorbeeld een medicijn of infectie) elimineren door vrijlaten door warmte.

Lage Temperatuur

De temperatuur daalt voor verschillende redenen, waaronder shock, drugsgebruik, vitamine of mineralen tekort of ernstige infectie. Temperaturen af ​​vallen als gevolg van extreem lage buitentemperaturen.

Body temperatuurschommelingen

Lichaamstemperatuur verschilt van persoon tot persoon op basis van ieders metabolisme snelheid, medicatie en milieu. Elke temperatuur tussen de 97,4 en 99,4 is normaal. Een individu lichaamstemperatuur bepalen temperaturen dient meerdere malen gedurende een periode van enkele dagen genomen en gemiddeld elkaar. Temperatuur is het meest nauwkeurig bij orale inname met een digitale thermometer wanneer de persoon niet binnen een uur heeft uitgeoefend, en als er geen cafeïne of suiker is ingeslikt binnen een uur.

Lichaamstemperatuur en Variaties gedurende het hele leven

Lichaamstemperatuur in een persoon kunnen variëren gedurende het leven van die persoon. Redenen hiervoor zijn onder andere veranderingen in de schildklier of stofwisseling, drastische veranderingen in de omgeving of gewicht verandert.