Wat is de normale bloeddruk voor een kind?

Wat is de normale bloeddruk voor een kind?

Ouders werken om ervoor te zorgen dat hun kinderen zo gezond mogelijk. Het begrijpen van de normale bloeddruk voor een kind kan helpen ouders herkennen wanneer er reden tot zorg.

Bloeddruk

Bloeddruk is de snelheid waarmee bloed drukt tegen de wanden van de bloedvaten tijdens het verplaatsen. Medisch personeel schrijven bloeddruk systolische druk over diastolische druk, bijvoorbeeld 120/80. Het eerste getal is de druk tijdens de hartslag, en de tweede is de druk wanneer het hart in rust is.

Leeftijd

Bloeddruk bij kinderen verschilt per leeftijd. Terwijl de normale bloeddruk voor volwassenen is ongeveer 120 meer dan 80, geen kinderen die range te bereiken tot aan hun tienerjaren. Systolische druk Een 1-jarige is meestal tussen de 80 en 90. systolische druk Een 5-jarige is tussen de 90 en 100, en een 10-jarige ligt tussen 95 en 105.

Percentiel

De normale bloeddruk voor kinderen varieert ook gebaseerd op de "percentiel 'ze in. Percentiel grootte van een kind ten opzichte van andere kinderen van dezelfde leeftijd. Zo zullen kinderen die in de 75e dalen tot 95e percentiel waarschijnlijk een hogere normale bloeddruk snelheid dan die van de 50-percentiel.

Hypertensie

"Hypertensie" is de medische term voor hoge bloeddruk, die het hart kan beschadigen. Ongeveer 5 procent van de kinderen een hoge bloeddruk. Hoewel symptomen niet in een kind, kan het gezondheidsproblemen als volwassene veroorzaken.

Lezingen

Activiteitsniveau of nervositeit ten tijde van een bloeddrukmeting van een kind invloed op de resultaten. De beste bloeddrukmeting doet zich voor wanneer een kind is als rust en kalmte.