Wat is de medische term COPD?

Wat is de medische term COPD?

COPD betekent "chronische obstructieve longziekte." Het is een aandoening waarbij de luchtzakken in de longen van een persoon of beschadigd en vervolgens geleidelijk instorten of produceren te veel slijm en uiteindelijk verstopt raken. In beide situaties wordt het steeds moeilijker om de persoon te ademen.

Feiten

Met ingang van maart 2009, COPD is de vierde belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten en treft meer dan 12 miljoen mensen, volgens het National Heart Lung and Blood Institute. De ziekte vordert langzaam, maar als het zich ontwikkelt, zal hij eerst het vermogen van een persoon om een ​​hoge-energie-activiteiten uit te voeren te beperken, en dan geleidelijk, zelfs lage-energie-activiteiten. COPD is niet besmettelijk.

Oorzaken

COPD omvat eigenlijk twee soorten longziekten die gewoonlijk gelijktijdig optreden: emfyseem en chronische obstructieve bronchitis. Met emfyseem zijn de longen van de longblaasjes (alveoli) beschadigd of vernietigd na blootstelling aan chemicaliën of schadelijke stoffen, zoals tabak. Het roken van sigaretten is de belangrijkste oorzaak van COPD. Met chronische obstructieve bronchitis, worden de luchtwegen van de long voortdurend ontstoken en gezwollen, waardoor een dikke laag slijm vormen op de bekleding, het belemmeren van de luchtwegen.

Symptomen

COPD kan kortademigheid ademen, piepende ademhaling, hoesten, een overproductie van slijm en een vergroting van de borst veroorzaken. Bovendien zou de slechte circulatie van zuurstof veroorzaken getroffen personen intense hoofdpijn, vermoeidheid, spiertrekkingen en een ernstige belasting op het hart in haar strijd om zuurstof te pompen door het lichaam.

Voorwaarden

Hoewel de aandoening wordt meestal aangeduid als chronische obstructieve longziekte (COPD), andere veel voorkomende namen zijn onder andere chronische obstructieve luchtwegaandoeningen (COAD), chronische obstructieve luchtwegaandoeningen (CORD) en chronische beperking van de luchtstroom (CAL). COPD, die verergert tijd moet niet worden verward met astma, die aanvankelijk kan op verschillende niveaus van ernst.

Behandeling

Schade aan de longen van de luchtwegen en de longblaasjes kunnen niet worden teruggedraaid, wat betekent COPD is niet te genezen. De aandoening kan worden voorkomen en kan op manieren welke laag de progressie en helpen om ongemak iemands verlichten behandeld. Mogelijkheden tot verbetering van de kwaliteit van leven van een getroffen persoon omvatten het stoppen met roken, het gebruik van extra zuurstof, het vermijden van de luchtvervuiling en het nemen van anti-inflammatoire geneesmiddelen of geneesmiddelen die de luchtwegen spieren te ontspannen.