Wat is de looptijd van de Griep?

Influenza, of griep, is een respiratoire ziekte veroorzaakt door influenzavirussen. De griep is zeer besmettelijk, en de ernst kan variëren van milde ziekte tot ziekenhuisopname of zelfs de dood. Hierdoor is de duur van de griep varieert.

Betekenis

Ongeveer vijf tot 20 percent van Amerikanen elk jaar de griep. Meer dan 200.000 mensen zijn in het ziekenhuis, en ongeveer 36.000 mensen sterven aan griep-gerelateerde oorzaken jaarlijks.

Symptomen

Griep symptomen zijn hoofdpijn, hoesten, keelpijn, pijn in het lichaam, en hoge koorts. Echter, het hebben van deze symptomen betekent niet noodzakelijk dat een persoon heeft de griep. Andere ziekten, zoals de koude, dat sommige van dezelfde symptomen.

Duur

Griep symptomen verschijnen meestal 1-7 dagen na het aangaan van het virus. Van de miljoenen Amerikanen die beneden elk jaar komen met de griep, de meeste beter binnen een week of twee.

Griepseizoen

De duur van de griep seizoenen ook de neiging om elk jaar variëren. Griep uitbraken kan al in oktober gebeuren, hoewel griep-gerelateerde ziektes meestal een piek in januari of later in de winter.

Preventie / Solution

Experts zeggen dat het krijgen van een vaccinatie --- hetzij in de vorm van een schot of een neusspray --- is de beste manier om te voorkomen dat het oplopen van de griep. Hoog-risico individuen, met inbegrip van zwangere vrouwen en werknemers in de gezondheidszorg, worden vooral aangemoedigd om zich te vaccineren.