Wat is de geneeskunde Nexium je?

Wat is de geneeskunde Nexium je?

Nexium is een voorgeschreven medicijn gebruikt om gastro-oesofageale reflux (GERD), maag of het bovenste darmzweren, en andere voorwaarden waar overtollig maagzuur speelt een rol behandelen. Nexium heeft een aantal bijwerkingen en sommige interacties en waarschuwingen.

Definitie

Nexium is een merknaam medicijn voor de generieke geneesmiddelen, esomeprazol. Het behoort tot een klasse van geneesmiddelen bekend als protonpompremmers (PPI's).

Hoe het werkt

Nexium werkt door het stoppen van de productie van maagzuur; het interfereert met de proton pomp in de slijmlaag van de maag in de laatste fase van zuurproductie. Nexium kan off maagzuur productie draaien in een uur.

Side Effects

Volgens MedlinePlus, kunnen bijwerkingen zijn obstipatie, diarree, droge mond, gas, hoofdpijn, misselijkheid en buikpijn. Meer ernstige bijwerkingen zijn blaren of loslating van de huid, moeite met slikken of ademhalen, netelroos, heesheid, jeuk, huiduitslag en zwelling van de enkels, voeten, handen, gezicht, keel, tong, ogen, lippen, en de onderbenen.

Interacties

Nexium kan de effecten van bepaalde geneesmiddelen zoals warfarine, en interfereren met de absorptie van ijzer, ampicilline, digoxine en meer. Het combineren van Nexium met aspirine kan de maag toenemen bijwerkingen.

Waarschuwingen

Nexium mag niet worden ingenomen als u gevoelig of allergisch bent voor een van de ingrediƫnten zijn. Het wordt niet aanbevolen voor de behandeling van GERD dan 8 tot 16 weken.

Speciale Bevolking

Vrouwen die zwanger zijn, van plan bent zwanger te worden of borstvoeding geeft noodzaak om hun arts te melden voordat u Nexium. Als uw arts de drug belangrijk is het belangrijk om de voordelen tegen de risico wegen.