Wat is de gemiddelde groei van een Meningioma?

Wat is de gemiddelde groei van een Meningioma?

Afzonderlijke tumoren significant verschillen in de snelheid waarmee zij produceren meer kankercellen groeien. Groei van de tumor helpt artsen bepalen de agressiviteit van de kanker en de beste behandeling. Meningeomen vormen een soort langzaam groeiende tumor.

Definitie

Meningeomen zijn tumoren die ontstaan ​​uit het membraan rond de hersenen, genaamd de hersenvliezen. Volgens de Brigham and Women's Hospital, hoewel 90 procent van de meningeomen zijn goedaardig, ze blijven een bedreiging, omdat ze vernauwen de hersenen als ze groeien.

Gemiddelde groei

Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Neurochirurgie volgde 45 patiënten met asymptomatische meningiomen over een periode van tijd. Bij een gemiddelde tijd van 29 maanden, 35 patiënten vertoonden geen tekenen van tumorgroei. Tien patiënten vertoonden tumorgroei die varieerden van 0,2 centimeter meer dan 180 maanden tot een centimeter meer dan 12 maanden. De gemiddelde tumorgroei van de tien patiënten was 0,24 centimeter per jaar.

Groei en Behandeling

Sommige artsen liever asymptomatische, niet groeiende menigiomas eenvoudig volgen. Anderen beantwoorden locatie en aard van de tumor, in plaats van groei alleen dient het behandelprotocol dicteren. Symptomatische meningiomen, al dan niet groeien of, behandeling vereisen.