Wat is de Drug Augmentin voor gebruikt?

Wat is de Drug Augmentin voor gebruikt?

Augmentin, een merknaam medicijn bevat een combinatie van amoxicilline en clavulaanzuur. Artsen vaak voorschrijven Augmentin voor de behandeling van ziekten veroorzaakt door bacteriën.

Functie

De amoxicilline in Augmentin interfereert met de interne processen die bacteriële cellen gebruiken om energie te produceren en te vermenigvuldigen, maar sommige stammen van bacteriën bevatten chemische stoffen die bekend staat als beta-lactamase die breken amoxicilline. De clavulanaat in Augmentin voorkomt dat de acties van de beta-lactamase, waardoor de amoxicilline om effectief te blijven.

Soorten infecties

Artsen schrijven Augmentin voor de behandeling van infecties in de urinewegen, de onderste luchtwegen, middenoor, de sinussen en de huid. Augmentin is effectief tegen een aantal bacteriestammen, waaronder H. influenzae, Branhamella, E. coli, Klebsiella, Enterobacter en stafylokok.

Time Frame

Artsen meestal voorschrijven een dosis van Augmentin elke acht tot 12 uur, volgens de Amerikaanse National Library of Medicine. De tijd die nodig is voor een cursus Augmentin behandeling hangt af van het type en de plaats van de infectie.

Waarschuwing

Sommige patiënten ontwikkelen fatale allergische reacties op Augmentin, zoals anafylaxie of Stevens-Johnson syndroom, waarschuwt de Amerikaanse National Library of Medicine. Als je kortademigheid, piepende ademhaling, hartkloppingen, huid netelroos of zweren ontwikkelen tijdens het gebruik van Augmentin, vragen dringende medische aandacht.

Overwegingen

Artsen zelden voorschrijven Augmentin voor gebruik bij zwangere of zogende vrouwen of kinderen die minder wegen dan 40 kg. Als u een voorgeschiedenis van ernstige diarree, nier- of leverziekte, ziekte van Pfeiffer, fenylketonurie of allergische reacties op amoxicilline of andere cefalosporine-antibiotica, kan het niet veilig is voor u om Augmentin nemen, waarschuwt de Mayo Clinic.