Wat is de definitie van sensorische integratie?

Sensorische integratie is een subset van sensomotorische integratie. Daarbij gebruik van zeven gedefinieerde betekenissen. Sommige kinderen problemen ondervinden met hun integratie vaardigheden zintuiglijke en vereisen therapie.

Definitie van sensorische integratie

Sensorische verwerking is wanneer de hersenen sorteert door de inbreng van de verschillende sensorische systemen van het lichaam te leren over je omgeving. Sensorische integratie treedt op wanneer de hersenen dan synthetiseert en betreft verwerkte informatie om functies gebeuren in een juiste reactie op de stimuli. Het kind kan de motorische planning vaardigheden, zoals lopen de trap op te voeren, en op andere wijze te communiceren met zijn omgeving.

De Seven Senses van sensorische integratie

Sensorische integratie vereist de verwerking van ontvangen door zeven verschillende systemen informatie. Visuele input, of zien, komt door de ogen. Auditieve input, of horen, komt via de oren. Olfactorische input, of ruiken, komt door de neus. Gustatory input, of smaak, komt door de tong. Tactiele input, of aanraken, komt door de huid. Vestibulaire input of evenwicht en beweging wordt bepaald door receptoren in het binnenoor. Proprioceptieve input, of positie wordt bepaald door de spieren en gewrichten.

Sensory Processing Disorder

Sommige kinderen zijn niet in staat om goed te ontvangen van invoer of verwerking van de ingang komen via hun zintuigen. Dit zorgt ervoor dat ze problemen in hun dagelijks functioneren, vaak verward met eenvoudige gedragsproblemen. Met een diagnose van Sensorische Integratie Disorder (SID) of Sensory Processing Disorder (SPD), kan het kind heilzame therapie├źn, zoals ergotherapie krijgen, om hem te helpen de zintuiglijke input te integreren. Deze diagnoses kunnen verder worden afgebroken.

Sensorische Modulation Disorder

Sensorische Modulation Disorder (SMD) kan optreden wanneer de kinderen zijn overgevoelig of overgevoelig voor zintuiglijke prikkels. Anderen kunnen hyporeactief of hypogevoelig op zintuiglijke prikkels zijn. Weer anderen zullen op zoek gaan naar zoveel zintuiglijke input mogelijk. Tenslotte, wat een mix van al deze, afhankelijk van de situatie en zintuiglijke input.

Sensorische Discriminatie Disorder

Sommige kinderen die Sensory Discriminatie Disorder (SDD) hebben moeite onderscheid te maken tussen verschillende zintuiglijke input, dus misplaatst reageren op stimuli. Ze hebben moeite hun sociale interactie en functioneren in hun omgeving.