Wat is de definitie van een vetcel?

Wat is de definitie van een vetcel?

Wanneer de meeste mensen denken van vetcellen, ze associëren ze met obesitas, en denk aan hen als er iets op te heffen; echter vetcellen (adipocyten) spelen een belangrijke rol bij de ontwikkeling en overleving. Een nadere blik op hen het algemeen de neiging om respect voor die gehate, ontsierend verhogen, uitpuilende kleine blobs. De definitie van de vetcellen is zo complex als hun vermogen om gezondheid te behouden of induceren ziekte.

Belang van vetcellen

Volgens "Waarom vetcellen Belangrijk," North Shore Medical Center Wellness Bibliotheek, vetcellen bieden u een gemakkelijk toegankelijke bron van opgeslagen energie in de vorm van vetzuren afkomstig uit het voedsel dat je eet. Ze helpen bij het handhaven van de lichaamstemperatuur om uw overleving te verzekeren en in het leveren van bloed naar de hersenen en andere organen. Tijdens de stofwisseling, het vet opgeslagen in je cellen levert ook voedingsstoffen die nodig zijn om je lichaam gezond te houden. Het niet syndroom, een aandoening die zich manifesteert met symptomen Thrive, zoals vertragingen in de fysieke groei en gewichtstoename, onvolgroeide emotionele en ontwikkelingsproblemen functioneren volgens "het nalaten te bloeien," Merck Manuals Online Medische Bibliotheek. Zoals Dr John B. Allred in, "Waarom vetcellen Belangrijk," het beperken van de kinderen voedselinname tot obesitas kan leiden tot groeiachterstand te voorkomen. "Kinderen hebben een bepaalde hoeveelheid vet in de voeding voor de hersenen en zenuwcel ontwikkeling."

Soorten vetcellen

Je hebt twee soorten vetcellen: wit vetweefsel (vet) weefsel bestaat uit witte adipocyten, en bruin vetweefsel bestaat uit bruine vetcellen. "Waarom vetcellen Belangrijk" beschrijft het vetweefsel als een groep van vetcellen zich door het hele lichaam tussen de huid en het spierweefsel en in lichaamsholten.

Wit vetweefsel

Volgens "Structuur en functie van vetcellen," WeightLossForAll.com, vetweefsel geleidt minder warmte dan andere lichaamsweefsels helpt het om te dienen als een warmte-isolator. Het scheidt hormonen die helpen bij het vetmetabolisme, insuline gevoeligheid en de regulatie van de bloeddruk. "Adipokinen: moleculaire verband tussen zwaarlijvigheid en atherosclerose," dat in het American Journal of Physiology, verbindt wit vetweefsel aan obesitas gerelateerde ziekten.

Bruin vetweefsel

Bruin vetweefsel is overvloediger bij kinderen dan bij volwassenen en verdwijnt als mensen ouder worden. Gelegen rond organen zoals het hart en de nieren, bruin vet een grotere bloedtoevoer dan wit vet. Een belangrijke functie van bruin vet wordt warmte. Het doet dit door het verbranden van calorieën door het proces van thermogenese. In een studie die in de New England Journal of Medicine, 9 april 2009, onderzoekers geconcludeerd dat bruin vetweefsel een cruciale rol kan spelen bij de behandeling van obesitas.

Aantal vetcellen

De theorie dat het aantal vetcellen in het lichaam verhoogd is bij personen die overgewicht opgedaan is achterhaald als gevolg van onderzoek aan het Lawrence Livermore National Laboratory. Met behulp van koolstof-14 datering, Dr Bruce Buchholz en collega's hebben ontdekt dat vet cel ontwikkeling ophoudt als je een tiener. Voorwaarden dat gewichtstoename of overgewicht veroorzaken verhogen van de grootte en het volume van uw vetcellen, maar hun aantal blijft ongewijzigd. Hetzelfde geldt voor gewichtsverlies --- de omvang van vetcellen vermindert, hun aantal.