Wat is de definitie van een goedaardige tumor?

De woorden "goedaardige" en "kwaadaardig" hebben belangrijke woorden te begrijpen, vooral bij de bespreking mogelijk kankertumoren. Zoals de namen impliceren, een kwaadaardige tumor is bijzonder zorgwekkend, die onmiddellijke aandacht, terwijl een goedaardige tumor is relatief minder gevaarlijk. Echter, omdat een tumor is goedaardig betekent niet dat het kan worden genegeerd bepaald. Lees verder om de essentie over goedaardige tumoren te leren.

Significantie

Vanuit medisch oogpunt, het woord "goedaardige" verwijst naar een massa van cellen die beperkt is in de groei en geen verslechtering een kwaadaardige toestand. In het algemeen wordt deze term gebruikt om een ​​bepaalde ingekapseld, goedaardige tumor beschrijven. Goedaardige tumoren zijn nog abnormaal groeiende uiteindelijk onschadelijk klompjes cellen. In tegenstelling tot kwaadaardige tumoren, heeft een goedaardige massa niet agressief uitbreiden naar andere delen van het lichaam en ook niet doordringen lichaamsweefsels.

Soorten

Hoewel abnormale cel massa geclassificeerd als benigne opgenomen in een array van diverse vormen onder een microscoop of scannen, hun verenigen factor is dat alle goedaardige tumoren zijn goedaardig. Vind de kwaadaardige tegenhangers kunnen goedaardige tumoren worden gevonden in het lichaam van de baarmoeder of prostaat de huid. In feite, moedervlekken een van de meest voorkomende voorbeelden van goedaardige tumoren. Maar in tegenstelling tot ernstige of dodelijke tumoren, goedaardige tumoren groeien relatief langzaam.

Identificatie

Een biopsie moet bepalen of een groei goedaardig of niet. Goedaardige tumoren zijn ongelooflijk gevarieerd in vorm en grootte, en vaak geen symptomen veroorzaken. Gevormd door een cel groei van een orgaan of weefsel, goedaardige tumoren blijven onafhankelijk. Deze beperkte cel gezwellen algemeen behouden gedefinieerd perimeters, terwijl kwaadaardige tumoren niet worden gelokaliseerd op een plek en hebben een ongebonden perimeter.

Preventie / Oplossing

Artsen dringen er bij hun patiënten op de hoogte zijn van een abnormale moedervlekken die ofwel kwaadaardig of goedaardig zijn. Patiënten worden ook aangemoedigd om regelmatig screenings van de borst, prostaat, eierstokken, dikke darm en andere organen te krijgen om kanker te voorkomen.
Verwijdering van een goedaardige tumor via chirurgie standaard medische procedure zolang de groei in een bereikbare plaats in het lichaam. Als een tumor niet operatief kan worden verwijderd, straling is een alternatieve methode om veeg uit de massa van cellen. Cryochirurgie biedt een andere methode voor het verwijderen, effectief het bevriezen van de cellen af ​​door het invoegen van smalle instrumenten in de tumor.

Waarschuwing

Mensen die abnormale symptomen die kunnen tumoren, zoals in het geval van potentieel kanker mollen opmerken, worden aangemoedigd om een ​​arts te zien. Een dermatoloog kan eventuele huidtumoren onderzoeken om te bepalen of ze goedaardig zijn.
Patiënten wordt geadviseerd om bewust te zijn van welke mollen die asymmetrische, ongelijke zijn in kleur, hebben undefined randen of groeien in diameter. Artsen adviseren ook dat mensen dragen zonnebrandcrème met SPF 15 ten minste 30 minuten vóór blootstelling aan de zon.
In sommige gevallen kunnen sommige goedaardige tumoren zelfs kwaadaardig door genetische veranderingen in celsamenstelling de tumor. Een voorbeeld hiervan is een type colon tumor of poliep, dat het potentieel merken voor kanker als ze niet verwijderd. Dit is de reden waarom artsen benadrukken het belang van vroege opsporing in het voorkomen van darmkanker.