Wat is de definitie van bariatrische chirurgie?

Obesitas maakt een individu risico op vele voorwaarden, waarvan sommige kunnen levensbedreigend zijn. Deze voorwaarden zijn onder meer hoge bloeddruk, diabetes, gewrichtspijn en achteruitgang, beroerte en een hartaanval. Veel mensen zijn in staat om gewicht te verliezen door middel van goede voeding en lichaamsbeweging, maar sommige mensen moeite hebben om zelfs gewicht te verliezen als ze het eten van recht en lichamelijk actief zijn. Sommige van deze mensen kunnen overwegen een van de vele vormen van bariatrische chirurgie om hun overgewicht te behandelen.

Definitie

Bariatrische chirurgie kan worden gedefinieerd als een operatie die het maagdarmkanaal met als doel het verminderen calorieverbruik en derhalve afnemende gewicht wijzigt. Er zijn verschillende soorten van bariatrische chirurgie, waaronder malabsorptieve restrictieve en gemengd. In malabsorptive bariatric chirurgie, primair resultaat is het onvermogen om zoveel calorieën, vitaminen en mineralen absorberen. Restrictieve bariatrische chirurgie bereikt gewichtsverlies door het beperken van de fysieke grootte van de maag en dus een beperking van het aantal verbruikte calorieën. Gemengde bariatrische ingrepen zijn een combinatie van malabsorptieve en restrictieve bariatrische chirurgie.

Biliopancreatic Diversion

Biliopancreatic afleiding is een zeldzame vorm van malabsorptieve bariatrische chirurgie. In deze procedure wordt een deel van de maag resectie, die een maag die kleiner creëert. Deze kleinere maag zakje wordt dan verbonden met de dunne darm.

Beperkende Chirurgie

De twee belangrijkste soorten van restrictieve bariatrische chirurgie uitgevoerd zijn verticaal gestreepte gastroplasty (aka maag nieten) en verstelbare maagband (aka schoot band). In gestreepte verticale gastroplastie, wordt de maag vastgeniet aan een prestomach zakje dat kleiner te maken. Verstelbare maagband operatie is als de maag nieten, maar een band wordt gebruikt in plaats van nietjes. Het voordeel van de band over de nietjes is dat de band groter of kleiner kunnen worden gemaakt op basis van de behoeften van het individu.

Gemengde Chirurgie

De twee belangrijkste soorten gemengde bariatrische chirurgie zijn gastric bypass en sleeve gastrectomie met duodenale switch. In gastric bypass, wordt het nieten van de maag gedaan, en de darm wordt omgeleid naar de kleinere zakje dat wordt gemaakt. In de Verenigde Staten, is de meest populaire vorm van bariatrische chirurgie. Sleeve gastrectomie is vergelijkbaar biliopancreatic afleiding --- de omvang van de maag wordt verminderd, de maag wordt losgekoppeld van de twaalfvingerige darm en de maag wordt vervolgens opnieuw aangebracht ongeveer 3 meter van de colon.

Overwegingen

Bariatrische chirurgie is een serieuze procedure ondanks zijn gemeenschappelijkheid. Complicaties zoals opgeblazen gevoel, infecties, lekkage op de plaats van incisie en diarree, vaak voorkomen.