Wat is de Cry & Pain Scale voor peuters?

Verpleegkundigen en artsen kunnen verschillende schalen gebruiken om te bepalen hoeveel pijn een peuter beleeft na een operatie of medische ingreep. Een veel voorkomende schaal is het FLACC, wat staat voor het gezicht, benen, Activiteit, Cry en Consolability. Elk item op de schaal kan een score van 0, 1 of 2 te ontvangen.

Gezicht

Gezicht verwijst naar de expressie van het kind. Een lege expressie of een glimlach scores 0. Incidenteel grimassen of ongelukkig uitdrukkingen scoren 1. vaak of voortdurend frons of trillende kaak scores 2.

Benen

Beenbeweging van het kind kan ook ongemak geven. Ontspannen benen scoren 0. Sommige rusteloze beweging van de benen scores 1. Kicking of curling de benen scores 2.

Activiteit

Een peuter pijn zal bewegen op een andere manier. Liegen rustig of bewegende comfortabel scores 0. kronkelen gespannen scores 1. Het overspannen van de rug of gaan stijf scores 2.

Schreeuw

Een peuter huilen is zijn meest voor de hand liggende indicator van de pijn. Geen schreeuwende scores 0. Sommige huilen of jammeren scores 1. Constant gejammer of huilen scores 2.

Consolability

Het vermogen van de peuter te troosten geeft aan hoe afleidend haar pijn is. Tevredenheid die afleiding scores niet vereist 0. Als ze stopt met huilen als reactie op aanraken, knuffelen of scores te houden, ze 1. Onvermogen om te worden getroost scores 2.

Functie

Verpleegkundigen gebruiken deze schaal voor baby's en kinderen jonger dan zeven om te beoordelen hoeveel pijn het kind ervaart, meestal na een operatie of medische ingreep.