Wat is de betekenis van het Lint van Purple?

Veel organisaties hebben het paarse lint aangenomen als een verenigend symbool om berichten te overleven, moed, eer en toewijding over te brengen aan een bepaald gezondheidsprobleem of maatschappelijke oorzaak.

Groepen

Onder de vele groepen en zorgt ervoor dat de paars lint vertegenwoordigt het slachtoffer zijn van huiselijk geweld; misbruik tegen huisdieren en wilde dieren; en slachtoffers en nabestaanden van de 11 september terreur aanslagen, waaronder brandweerlieden en politieagenten. De paars lint vertegenwoordigt ook vakbondsleden vermoord, gewond of uitgeschakeld door hun werk.

Ziekten en aandoeningen

De paars lint vertegenwoordigt die getroffen zijn door omstandigheden die onder ADD, Alzheimerâ € ™ s, kanker, de ziekte van Crohnâ € ™ s, colitis, cystic fibrosis, lupus en fibromyalgie.

Bewustzijn

De womenâ € ™ s Hartstichting (WHF) heeft de paars lint in 2000 als een icoon om het bewustzijn over hart-en vaatziekten, de nummer 1 moordenaar van vrouwen te verhogen.

Tonen

De paars lint wordt publiekelijk getoond als een teken van steun op T-shirts, hoeden en tassen, rond bomen, vastgebonden aan auto-antenne, opgehangen aan deuren of geplaatst op doodslag scènes.

Verwante Kleuren

Variaties van de paars lint vertegenwoordigen ook bepaalde groepen of oorzaken. Lavendel linten vertegenwoordigen kanker, epilepsie en Rett syndroom, een aandoening van het zenuwstelsel. Maagdenpalm linten vertegenwoordigen zure reflux, eetstoornissen en pulmonale hypertensie. Violet linten vertegenwoordigen Hodgkinâ € ™ s lymfoom.