Wat is de betekenis van een linker atrium uitbreiding?

Wat is de betekenis van een linker atrium uitbreiding?

Left Atrial Uitbreiding (LAE) wordt ook aangeduid als linker atrium hypertrofie. Dit is een aandoening waarbij de linker kamer van het hart is te groot. In de meeste gevallen wordt de aandoening veroorzaakt door een genetisch defect.

Symptomen

De meeste symptomen zullen verergerd bij inspanning geworden. Onder deze zijn pijn op de borst, kortademigheid, flauwvallen, en onregelmatige hartslag.

Oorzaken

Naast genetica, de primaire oorzaak van het linker atrium uitbreiding obesitas. Stress en hoge bloeddruk lijken ook aan te sluiten op deze aandoening. Mitraalstenose (een vernauwing van de mitralisklep opening) is een andere medische aandoening die bekend staat om het linker atrium uitbreiding veroorzaken.

Het voorkomen

Gezond eten en lichaamsbeweging zijn de beste preventie, omdat deze zijn ook de beste preventie en behandeling voor obesitas.

Behandeling

De onderliggende oorzaak wordt behandeld als de artsen in staat zijn. Andere behandelingen zijn gericht op het verminderen van de weerstand van het heartâ € ™ s aan het vullen met bloed tussen de hartslagen. Bètablokkers kunnen worden gebruikt om te helpen de hartslag minder krachtig. Chirurgie kan in ernstige gevallen worden uitgevoerd om een ​​aantal van de verdikte hartspier verwijderen.

Complicaties

Boezemfibrilleren is een complicatie van linker atrium uitbreiding. Boezemfibrilleren is wanneer de linkerboezem slaat snel en in een onregelmatig patroon.