Wat is de betekenis van een lage witte bloedcellen?

Vijf belangrijkste soorten witte bloedcellen (WBC) circuleren in je lichaam, en al deze cellen die u beschermen tegen ziekteverwekkers. Zo, lage witte bloedcellen verlagen uw bescherming tegen ziekten.

Het is belangrijk om te begrijpen en te controleren uw witte bloedcellen --- door het nemen van bloedtesten zoals complete bloedbeeld (CBC) en WBC differentiële telling Test --- bij te houden van uw gezondheid, vooral als je die medisch behandelingen.

Feiten

De witte bloedcellen of leukocyten bloedbestanddelen lichaam tegen vreemde stoffen zoals bacteriën en virussen. Door middel van bloedonderzoek, wordt het bedrag van de leukocyten in uw lichaam gemeten en dit staat bekend als het aantal witte bloedcellen of leukocyten.

Normaal gesproken, uw aantal WBC fluctueert, afhankelijk van uw gezondheidstoestand. Zo kan een laag aantal witte bloedcellen een voorwaarde dat uw beenmerg, dat verantwoordelijk is voor de WBC productie beïnvloedt geven.

Normale waarden

In het algemeen, de normale waarden voor de witte bloedcellen, zoals vermeld in Medline Plus Medische Encyclopedie, "is 4,500-10,000 witte bloedcellen per microliter (MCL)." Echter, moet u uw arts over het resultaat van uw bloedonderzoek te raadplegen omdat laboratoria verschillende referentiewaarden of normale waarden voor elke test kan hebben. Als het resultaat van uw bloedtest valt buiten het bereik, bijvoorbeeld, heb je 2.500 MCL aantal witte bloedcellen, zal u worden gecontroleerd op verdere beoordeling gezondheid.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaken van lage witte bloedcellen bevatten beenmerg infectie, tumor of kankercellen beenmergcellen en chemotherapie (gebruik van chemicaliën voor het vernietigen van kankercellen). Verder is een lage witte bloedcellen, zoals gepubliceerd in de Medical Encyclopedia van de Universiteit van Maryland Medical Center, kan het gevolg zijn "collageen-vasculaire ziekten, ziekten van de lever of milt en bestraling of blootstelling."

Symptomen

De voorkomende symptomen van lage WBC, volgens Tennessee Oncologie, zijn "infectie en koorts." Dit zijn algemene symptomen die ook kunnen wijzen op andere ziekten, dus is het best om uw arts te raadplegen en, indien besteld, zal hij bloed afnemen om bevestiging.

Significantie

Monitoring van de hoeveelheid witte bloedcellen circuleren in je lichaam is van belang vanwege de beschermende functie WBC tegen levensbedreigende omstandigheden. In het bijzonder, een laag aantal WBC compromissen uw gezondheid en verhoogt uw kwetsbaarheid voor algemene infectieziekten. Bovendien, het bijhouden van de resultaten van uw bloedtesten zal u helpen beter te begrijpen uw conditie en indien nodig, in de planning van de behandeling en besluitvorming.