Wat is de belangrijkste oorzaak van osteoporose?

Wat is de belangrijkste oorzaak van osteoporose?

De hoofdoorzaak van osteoporose begrijpen, is het belangrijk om te begrijpen wat het is. Het woord osteoporose vertaalt naar "poreuze botten." Deze poreuze botten kunnen niet vasthouden belangrijke vitaminen en mineralen die nodig zijn voor het houden van botten sterk en het lichaam zich sterk.

Mineralen tekort

De belangrijkste oorzaak van osteoporose komt voort uit poreuze botten zo zwak en broos, maar hoe doen ze poreus worden? Botdichtheid afneemt wanneer er onvoldoende vitaminen en mineralen zoals calcium en vitamine D in het lichaam van de botten te absorberen. Zonder mineralen en vitaminen, de botten steeds zwak en broos.

Laag Oestrogeen Niveaus in Vrouwen

Osteoporose komt ook vaker voor bij vrouwen met een laag niveau van oestrogeen. Bij vrouwen in de menopauze, hun oestrogeen daalt en de kans op osteoporose verhogen. Naarmate we ouder worden, de botdichtheid van nature afneemt, maar als dat gepaard gaat met een duik in de oestrogeenspiegel, de kans op osteoporose zijn zeer hoog.

Zodra er een verlaagd niveau van oestrogeen is er een verhoogd risico op osteoporose. Dit betekent dat vrouwen van elke leeftijd kan in gevaar komen als ze lager dan normale niveaus van oestrogeen.

Lage testosteronspiegel bij mannen

Het is een algemene misvatting dat osteoporose is strikt een ziekte die alleen vrouwen treft; ook al is het vaak voor bij vrouwen, kunnen mannen worden beïnvloed door het als goed. Testosteron omzet in oestrogeen, die op zijn beurt helpt botten sterk. Bij mannen hebben een lagere testosteronspiegel, zullen ze niet genoeg produceren oestrogeen op te bouwen en onderhouden van sterke botten.

Gebrek aan calcium en vitamine D

Calcium bouwt sterke botten. Botten absorberen en opslaan calcium dus als er niet voldoende calcium in het lichaam van de botten te absorberen, is het resultaat broze botten en osteoporose. Andere organen in het lichaam hunkert ook calcium. Als er een tekort in het lichaam van de andere organen zullen "stelen" het van de botten waardoor ze verzwakt. Vitamine D is essentieel voor de absorptie van calcium - zonder vitamine D geen calciumabsorptie resulteert in verzwakte, broze botten.

Inactiviteit

Degenen die minder actieve levensstijl leiden zijn meer vatbaar voor osteoporose. Als botten niet regelmatig gewerkt en uitgeoefend samen met de rest van het lichaam worden ze zwak. Het is belangrijk een actieve levensstijl te handhaven niet alleen lichamelijk welzijn, maar voor het welzijn van de botten.

Andere oorzaken en preventie

Andere mogelijke oorzaken van osteoporose zijn roken, bepaalde medicijnen en overmatig alcoholgebruik.

Ook al zijn er vele oorzaken van osteoporose zijn er manieren om de botten weer op te bouwen en het voorkomen van osteoporose. Het nemen van voldoende calcium en vitamine D, het controleren van hormoonspiegels regelmatig, niet roken en / of stoppen en een actieve levensstijl zullen alle helpen de botten sterk te houden.