Wat is de behandeling met chemotherapie?

Wat is de behandeling met chemotherapie?

Voor de miljoenen mensen die zijn gediagnosticeerd met kanker per jaar, het woord "chemotherapie" is zo gewoon om hen als hun eigen naam. Het kan ook de behandeling, of een van de behandelingen, die hun leven redt. Hoewel chemotherapie heeft vele voordelen, maar heeft ook veel nadelen. Er zijn talrijke bijwerkingen, waarvan sommige gemakkelijk te behandelen en anderen die moeilijker te vermijden zijn. Het kennen van de ins en outs van de chemo is van vitaal belang bij het kiezen van een cursus van de behandeling voor kanker.

Significantie

Er zijn meer dan 100 chemotherapie drugs, allemaal met verschillende chemische samenstellingen, gebruikt te vernietigen of blokkeren de groei van snel groeiende en delende kankercellen. Het kan gebruikt worden als de primaire behandeling of in combinatie met andere behandelingen, waaronder chirurgie en straling. Al is het meest bekend om kanker te behandelen, wordt de chemotherapie ook gebruikt voor andere hygiënische omstandigheden, zoals lupus en reumatoïde artritis.

De behandeling van kanker

Bij gebruik van verschillende vormen van kanker, chemotherapie heeft een verscheidenheid aan toepassingen afhankelijk van de kanker en wat de arts van mening is de meest effectieve behandeling van de patiënt. De meest voorkomende doel om kankercellen te doden en wordt soms gebruikt als enige behandeling met als doel het genezen van de kanker.

Bij gebruik in combinatie met andere behandelingen, zoals chirurgie, wordt het gebruikt om eventuele resterende cellen de operatie niet te snijden doden. Er zijn situaties waarin het is vereist om het lichaam te bereiden voor andere behandelingen, zoals radiotherapie of chirurgie, door het krimpen van de tumor, waardoor de andere behandelingen effectiever. In meer gevorderde stadia van kanker, wordt het gebruikt als een vorm van troost zorg om pijn te verlichten.

Niet-kanker behandeling

Degenen die zijn gediagnosticeerd met een immuunstoornis, zoals lupus en reumatoïde artritis, kan een lage dosis chemotherapie om controle van hun immuunsysteem en ziekten. In gevallen waarin een ziekte tast het beenmerg en bloedcellen, beenmerg en stamceltransplantatie is het verloop van de behandeling zullen artsen vaak kiezen om eerst chemotherapie om het beenmerg stamcellen bereiden voor transplantatie.

Drug Bepaling

De arts weegt een aantal factoren voor het kiezen van het specifieke geneesmiddel of drugs hij zal gebruiken voor uw behandeling: uw algehele gezondheid, het type en het stadium van uw kanker, als u een eerdere behandelingen voor kanker en uw voorkeuren te hebben gehad. Het is belangrijk om jezelf te houden zoals die betrokken zijn bij de besluitvorming als het gaat om uw behandelplan. Terwijl uw arts kan u begeleiden en adviseren u, het is jouw lichaam en je hebt het laatste woord. Er zijn veel medicijnen te kiezen, zoals taxotere, die wordt gebruikt om long-en prostaatkanker; terwijl epirubicine wordt gebruikt om zowel borst-en prostaatkanker.

Administratie

Er zijn een aantal manieren chemotherapie behandelingen worden toegediend. De meest voorkomende manier is door middel van een ader, of intraveneus. Als je huid Caner, kunt u worden voorgeschreven een crème zoals fluorouracil, die kunnen worden toegepast op het gebied van de huid aangetast door de kanker.

Gelokaliseerde chemotherapie omvat het injecteren van de medicijnen rechtstreeks in het gebied van het lichaam waar de kanker zich bevindt, zoals de buik, borstholte of blaas. De geneesmiddelen kunnen ook direct worden ingebracht in de kanker zelf, zoals direct injecteren in de tumor. Bovendien, pillen zoals Tamoxifen voor borstkanker en Endoxen voor de Ziekte van Hodgkin, kunnen zowel oraal ingenomen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Elk geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling met chemotherapie heeft zijn eigen set van bijwerkingen, die allemaal dient met uw arts voordat u begint met uw behandeling worden besproken. Zij omvatten constipatie, diarree, misselijkheid, braken, zweertjes in de mond, haaruitval, koorts, vermoeidheid, verlies van eetlust en gemakkelijk blauwe plekken. Deze bijwerkingen meestal eindigen wanneer uw behandeling doet, of kort daarna.

Late-Het ontwikkelen van bijwerkingen

Er zijn een aantal bijwerkingen van chemotherapie behandelingen die niet kunnen ontwikkelen tot maanden of jaren na de behandeling zijn toegediend en worden afgewerkt. Voordat u begint met uw behandeling, vraag dan uw arts wat uw risicofactoren zijn voor deze bijwerkingen en wat de tekenen van hen kunnen zijn. Ze zijn voorzien van hartproblemen, onvruchtbaarheid, schade aan de zenuwen, schade aan longweefsel en de kans op het ontwikkelen van een tweede kanker.