Wat is de ABCD regel voor maligne melanoom?

Melanoom is een kwaadaardige tumor van pigment-producerende cellen, genaamd melanocyten. De onregelmatigheid kan beginnen te kijken alsof het is gewoon een mol; Maar het groeit na verloop van tijd in een vreemd uitziende, misvormde, veelkleurige aanwezigheid die niet weggaat. Huidkanker, zoals de meeste vormen van kanker, dodelijk kan zijn als deze niet behandeld; het is echter zeer goed te behandelen indien vroeg gevangen. Controleer uw lichaam regelmatig op vreemd gevormde moedervlekken. Indien teken worden ontdekt, onmiddellijk een zorgverlener voor een controle. Volg de ABCD Regel voor maligne melanoom hieronder uiteengezet.

Soorten

Kennis te nemen van de ABCD regel voor maligne melanoom. Herkent u deze borden overal op je lichaam, zie een zorgverlener onmiddellijk professioneel.

A staat voor asymmetrie: De mol, moedervlek of andere soort smet overal op je huid is niet symmetrisch (aan beide zijden).

B voor de rand: De grens van de mol of moedervlek is haveloos, gekerfd, onregelmatige of wazig.

C voor de kleur: De mol of smet is veelkleurig, bestaande uit bruin, zwart, rood, blauw of wit in verschillende tinten en patronen.

D voor ciameter: De mol of smet is meer dan ¼ inch (6mm) over in grootte.

Identificatie

Maandelijkse lichaam controles zullen eventuele wijzigingen in pigment van moedervlekken of nieuwe "mollen" die verschijnen waarschuwen. Ga voor een spiegel minus uw kleding en herinner me de ABCD-regels. Kijk goed op eventuele afwijkingen op de huid. Gebruik een handspiegel om je rug en andere lichaamsdelen kun je niet gemakkelijk zien controleren. Incidentie van maligne melanoom bij mannen die te zien zijn op hun rug is hoog en het gebied moet regelmatig worden gecontroleerd.

Significantie

Terwijl melanoom is goed voor 4 procent van alle huidkanker, maligne melanoom veroorzaakt het grootste aantal van huidkanker - gerelateerde sterfgevallen wereldwijd, volgens Dr Susan M. Swetter, directeur van de gepigmenteerde laesie en huidmelanoom Clinic. Het vangen van het begin zal uw sterftecijfer te verlagen. Vroege kindertijd blootstelling aan ernstige zonnebrand blaren verhoogt iemands risico op latere leeftijd aan het ontwikkelen van maligne melanoom, net als het hebben van een blanke huid. Familiale voorgeschiedenis van maligne melanoom verhoogt ook uw risico's, net als de oude dag.

Aardrijkskunde

Geografische locatie leent zich voor een verhoogde incidentie van maligne melanoom, zoals Florida, Arizona en andere locaties waar "fun-in-the-sun" activiteiten actief te worden aangemoedigd. Zonnebrandcrème moet worden toegepast op het gezicht en het lichaam regelmatig, terwijl blootgesteld aan de zon en na het zwemmen of overmatig zweten. Verminder het aantal uren dat je buiten in de zon en draag een hoed en kleding met een zeer fijne structuur om de effecten van de blootstelling te minimaliseren.

Voordelen

Blootstelling aan een uur zon per dag is bevorderlijk voor een goede gezondheid en het daadwerkelijk verhoogt intelligentie, volgens Dr Joseph Mercola met de International Alliance for Animal Therapie en Healing. Baby's die hun dagen en nachten door elkaar profiteren van een uur blootstelling aan de zon in de schaduw met zonnebrandcrème toegepast om blootgestelde delen van hun lichaam, hun biologische klok te resetten en slapen de hele nacht door.