Wat Is Consolidatie Chemotherapie?

Wat Is Consolidatie Chemotherapie?

Er zijn vele soorten chemotherapie. Chemotherapie behandelingen worden niet alleen bepaald door de chemicaliën die worden gebruikt in hen, maar ook door wat ze zijn ontworpen kanker te behandelen, en wanneer tijdens de progressie van de kanker drugs gegeven. Consolidatie chemotherapie wordt gegeven wanneer bepaalde vormen van kanker te bereiken specifieke fasen. In het algemeen "consolidatie" naar behandelingen die uitvoerig behandelen resterende kankercellen.

Chemotherapie

Chemotherapie behandelt kanker met chemicaliën die de kankercellen te vermijden, terwijl cellen die geen deel uitmaken van de kanker. Chemotherapie behandelingen zijn niet perfect, en ze de neiging om onaangename bijwerkingen veroorzaken - zoals misselijkheid en lange herstelperiode in het ziekenhuis - als ze te vernietigen gezonde cellen.

Een cursus van drugs is meestal opgenomen met chemotherapie te helpen bij het beheren van de bijwerkingen. Sommige soorten kanker kan alleen worden behandeld met chemotherapie.

Consolidatie

Consolidatie chemotherapie wordt meestal bepaald door de fase van de behandeling wordt gebruikt. Consolidatiemethodes normaliter gebruikt wanneer de kanker is begonnen in remissie te gaan. Het doel is om ervoor te zorgen dat de kanker gaat volledig in remissie en blijft daar. Het valt typisch tussen de intensivering fase van chemotherapie, wanneer hoge doses worden gegeven te roeien kankercellen en de onderhoudsfase bij veel lagere doses worden gegeven aan het eind van een behandelingscyclus. Consolidatie en verdieping fasen kunnen door elkaar worden gebruikt.

Toepassingen

Consolidatie chemotherapie wordt alleen gebruikt in de intensieve behandeling methoden die langere doses die gaan door vele verschillende stadia te betrekken. Typisch, alleen patiënten met een ernstige of levensbedreigende kanker hebben chemotherapie dat een consolidatie fase omvat. Acute leukemie leidt vaak tot een kuur met chemotherapie die een consolidatie fase omvat.

Behandelingen en Succes tarieven

De chemotherapie behandelingen meestal gebruikt in de consolidatie behandelingen zijn cytarabine en daunorubicine. Als slechts een chemische stof wordt gebruikt meestal cytarabine. Soms etoposide en mitoxantron worden ook gebruikt, vooral in de laatste fasen van consolidatie. Dit type van behandeling geeft meestal een 12 tot 18-maanden periode van remissie, met een vijf-jaars overlevingskans van 20 procent naar 30 procent.

Onderhoud en adjuvante therapie

Onderhoud en adjuvante therapie zijn fasen van chemotherapie die vergelijkbaar zijn met de consolidatie zijn, maar die in verschillende gevallen. Onderhoud chemotherapie lager-dosis behandeling gegeven tijdens een remissie te helpen verlengen het. Adjuvante therapie wordt gegeven na operatie aan kankercellen die kunnen zijn ontsnapt in het lichaam vernietigen. Consolidatie therapie wordt direct gegeven na remissie wordt bereikt.