Wat is Colon Hydrotherapie?

Wat is Colon Hydrotherapie?

Colonic hydrotherapie is een alternatieve behandeling voor een groot aantal gezondheidsproblemen die omvatten, maar zijn niet beperkt tot, verslaving, darmobstructie, intestinale parasieten, en vermoeidheid. Al is een procedure die wordt gebruikt om deze voorwaarden en vele anderen behandelen, de effectiviteit en veiligheid niet grondig onderzocht. Er zijn veel risico's en complicaties die deze procedure gepaard. Het is niet veilig voor iedereen.

Significantie

Bacteriën en afvalproducten kunnen zich ophopen in de darmen van het lichaam, die kunnen bijdragen aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen en ziekten. Sommigen geloven dat het reinigen van de darmen van deze toxinen door dubbelpuntwatergeneeskunde een gunstig effect op het immuunsysteem, verbetert mentaal functioneren en een anekdote ziekte en ziekte. Hierbij moet echter worden opgemerkt, dat deze overtuigingen niet wetenschappelijk bewezen.

Functie

Colon hydrotherapie werkt op vrijwel dezelfde manier een klysma wel in dat water wordt gebruikt om de darmen te spoelen. Er zijn nog andere variabelen in het proces al die lijken het doeltreffender te maken. Water wordt in verschillende hoeveelheden samen met wisselende temperaturen en drukken afhankelijk van de reden voor de behandeling. Koffie, enzymen, kruiden en probiotica kunnen ook worden toegevoegd om de effectiviteit van de procedure te verbeteren. Tijdens het uur lang proces wordt een buis ingebracht in het rectum waardoor het water stroomt. In gevallen van hoge colon behandelingen, zal water gaan de buis ingebracht in het colon en vervolgens verwijderd met de afvalstoffen via een afzonderlijke buis, een obturator.

Voorwaarden

Al zijn er veel omstandigheden mensen kiezen colon hydrotherapie voor, wetenschappers hebben deze procedure voor specifieke gezondheidsproblemen onderzocht. De eerste is fecale incontinentie en voor deze aandoening, regelmatige irrigatie plaatsvindt in de onderste darm. De tweede voorwaarde is voor stomazorg en wordt alleen uitgevoerd onder de strikte supervisie van een stoma zorgverzekeraar. Colon spasme is een andere reden colon hydrotherapie wordt gebruikt. Deze kunnen optreden tijdens een colonoscopie en een met behulp van een warm water colon hydrotherapie behandeling kan deze spasmen te verlichten. Het wordt ook gebruikt tijdens drug opnames om de patiënt te helpen door ontgifting.

Risico's

Colon hydrotherapie, maakt niet uit hoe effectief het kan zijn voor sommigen, draagt ​​nog steeds een breed scala aan bijwerkingen. Als een beoefenaar voegt te veel water tijdens de procedure, kan de patiënt last hebben van een elektrolyt onbalans in hun bloed, misselijkheid, hartfalen en vocht in hun longen. Er is ook het risico van een perforatie in de darm, of een breuk in de wand van de darm. Er zijn zelfs enkele sterfgevallen gemeld als gevolg van het gebruik van colon hydrotherapie.

Overwegingen

Voor het ondergaan van een colon hydrotherapie behandeling, zorg ervoor dat de apparatuur is steriel en dat de beoefenaar wordt ervaren en in licentie gegeven. Gelet op deze beide maatregelen alleen sommige van de hierboven genoemde risico's. Je moet ook met je huisarts over de voorwaarde die u gebruikt colon hydrotherapie voor alvorens het te gebruiken als een alternatieve behandelmethode te spreken; het mag niet worden gebruikt als enige behandeling als er veiligere en meer doeltreffende behandeling opties voor u beschikbaar.

Waarschuwing

Er zijn bepaalde mensen die niet colon hydrotherapie moet streven en zij omvatten degenen die lijden aan diverticulitis, ziekte van Crohn, interne aambeien, en degenen die tumoren in de dikke darm of het rectum hebben. Het is ook niet een goed alternatief voor mensen die onlangs hebben gehad darm operatie, en degenen die zijn gediagnosticeerd met hart-of nierziekte.