Wat Is Cobra Health?

Wat Is Cobra Health?

In 1986, het Congres in de wet zet de Geconsolideerde Omnibus Budget Reconciliation Act (COBRA) bepalingen voordeel voor de gezondheid, volgens het Amerikaanse ministerie van Arbeid. COBRA de Employee Retirement Income Security Act, de Internal Revenue Code en de Public Health Service Act gewijzigd.

Functie

COBRA biedt beëindigd medewerkers de gelegenheid om hun werkgever gesponsorde gezondheid van plan voort te zetten voor een periode van maximaal 18 maanden in de meeste gevallen, volgens het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services (HHS).

Overwegingen

In aanmerking te komen voor COBRA, moet uw voormalige werkgever 20 of meer werknemers hebben. U hebt toegang tot COBRA als je een baan vrijwillig of werden beëindigd vertrekken, zolang 'grove fout' is niet de reden, constateert het ministerie van Arbeid. COBRA geldt voor elke begunstigden (echtgenoot, kinderen ten laste) die onder het plan werden bedekt.

Kosten

Het ministerie van Arbeid merkt op dat dekking onder COBRA is meestal duurder voor een voormalig werknemer dan het was toen ze werkten. Dit komt omdat de meeste werkgevers betalen een deel van de premie van een groep plan voor actieve werknemers.

Subsidie

Onder wetten door president Barrack Obama ondertekende, werknemers die onvrijwillig werden beëindigd tussen september 2008 en februari 2010 in aanmerking voor een 65 procent federale subsidie ​​te helpen dekken van de kosten van COBRA, meldt HHS.

Belangrijke Leidraad

Uw werkgever is wettelijk verplicht om u op de hoogte van de COBRA aanmerking te komen binnen 14 dagen van een kwalificatietoernooi (bv beëindiging). Je hebt 60 dagen om te beslissen of u wenst om de dekking te accepteren, volgens het ministerie van Arbeid.